De ce sa mananci mazare mai des

Poate ca nu stiai, dar astazi vei afla de ce sa mananci mazare mai des poate fi o idee minunata, avand in vedere cate beneficii are.

Da, este o mancare cu care suntem familiarizati inca din copilarie, dar din pacate parintii nostri nu variau prea mult retetele. Asa ca de cele mai multe ori te trezeai in farfurie cu o portie de mazare cu sos de rosii. Desigur ca nu este cea mai atractiva varianta, asa ca poate ca ai desconsiderat proprietatile acestei leguminoase.

De ce sa mananci mazare mai des? Pentru ca este unul dintre acele alimente vegetale care abunda in nutrienti, minerale si proteine. Asa ca iti poti potoli foamea rapid, in special acum in preajma postului.

De ce sa mananci mazare mai des – tu stiai aceste lucruri?

1. Mentinerea greutatii. Stim ca te intereseaza sa ai o silueta pe masura asteptarilor, asa ca este bine sa ai grija ce mananci. Din fericire, mazarea este alegerea ideala, in contextul in care abunda in fibre si vitamine. Sa mai spunem ca are si un numar scazut de calorii?! Iti va conferi senzatia de satietate dupa care tanjesti. Asa ca vei manca mai putina mancare si vei mentine greutatea ideala. Desigur ca este indicata si in curele de slabire.

2. Benefica pentru piele. De ce sa mananci mazare? Pentru ca este bogata in antioxidanti, flavonoizi si catehine si ajuta la prevenirea imbatranirii premature.

Asa ca, daca vrei sa previi ridurile si sa ai un ten mai luminos, prepara mai multe mancaruri care au la baza mazarea. Ca sa iti dam un pont, supa crema de mazare esre pe val. Incearc-o si ai sa vezi.

3. Previne cancerul. In general toate aceste alimente care contin antioxidanti si flavonoizi sunt perfecte in preventia cancerului.

Asa ca nu mai sta pe ganduri si consuma-le mai des. Mai exista si alte garnituri in afara de cartofii prajiti! Mazarea contine si cumestrol, un polifenol minune care va preveni cancerul cu succes, in special cel de stomac. O portie de mazare iti asigura necesarul, asa ca include-o in meniul tau.

De ce sa mananci mazare mai des – ce trebuie sa stie femeile insarcinate

4. Contin fier din belsug. Asa ca ar trebui consumata cu precadere de catre femeile insarcinate si cele care alapteaza. Desigur ca si cele care se confrunta cu anemia, adica lipsa acuta de fier, ar trebui sa ia in calcul aceasta varianta.

5. O inima mai sanatoasa. De ce sa mananci mazare? Pentru ca vei avea tensiunea mai mica, mai putin colesterol, iar vasele tale de sange vor fi mai sanatoase. Practic, mazarea are proprietati anti-inflamatoare si reduc nivelul toxinelor specifice ( homocisteina) care ar putea declansa bolile cardiovasculare de orice fel.

6. Adio constipatiei. Daca ai probleme la acest capitol, pregateste-te sa scapi de ele cat mai repede. Nu de alta, dar mazarea te va ajuta sa ai un tranzit intestinal mai eficient. Apropo, incearca sa mananci dimineata cereale integrale si/sau fructe, daca vrei ca lucrurile sa se imbunatateasca si mai repede.

Variaza retetele si pregateste: paste cu mazare si alte legume, supe creme sau ciorbe cu mazare. Opteaza pentru mazare la cuptor cu legume si vei impresiona pe toata lumea cu o garnitura de exceptie!

 

4.67/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *