Emotiile afecteaza inima. Furia o poate distruge!

Sigur ai mai auzit vorbindu-se despre faptul ca emotiile afecteaza inima si ai vrea sa stii de ce sau in ce masura, pentru a intelege mai bine faimosul fenomen.

De mult timp este un fapt binecunoscut ca rasul este un adevarat medicament, iar cercetarile cele mai recente arata ca furia poate duce la distrugerea sanatatii. Asadar, specialistii de la Universitatea Medicala Duke din SUA au ajuns la concluzia ca furia produce probleme serioase de inima, somn si poate fi un factor decisiv in declansarea diabetului.

Asa ca este oficial emotiile chiar afecteaza inima si mult mai mult decat ai fi crezut, in special inima, acest organ sensibil dar atat de important. Cum se explica toate aceste lucruri? Vei afla din cele ce urmeaza.

Emotiile afecteaza inima – Ce trebuie sa stii?

In momentul in care ne manifestam furia, corpul nostru va elibera adrenalina si cortizolul in fluxul sangvin, iar acesti hormoni vor duce la cresterea batailor inimii, a tensiunii precum si a glicemiei.

Desigur ca aceste conditii erau favorabile oamenilor pesterii, care erau nevoiti sa supravietuiasca si pentru acest motiv aveau nevoie de hormonii mai sus mentionati.

„Cine vana si manca cel mai mult era considerat cel mai puternic, chiar daca furia si agresivitatea erau prezente,” spune Scott Wetzler, unul dintre realizatorii studiului. Dar, acestia sunt utili doar pentru momentele in care chiar este necesara agresivitatea si nevoie de a riposta, in fata unui atac de exemplu.

Tensiunea crescuta cauzata tocmai de furie duce la probleme serioase, in sensul ca te poate conduce chiar la un infarct prematur. Un studiu recent a analizat 300 de pacienti care au suferit infarcte, iar acestia au fost intrebati despre emotiile pe care le-au trait cu aproximativ 48 de ore inainte de a suferi nefericitul eveniment.

Cei care au avut stari pregnante de furie si episoade de agresivitate au fost de 8 ori mai predispusi catre un infarct. Asa ca stresul si furia sunt strans legate de aceste manifestari, iar emotiile chiar efecteaza inima!

Asa ca este extrem de important ca studiile publicate in 2014 in Jurnalul European Cardiologic arata ca exista o legatura intensa intre furie si bolile de inima.

Emotiile afecteaza inima – ce mai arata studiile?

Din cele 9 studii de profil, s-a mai observat ca, la doar 2 ore dupa o stare de furie si nervi s-a instalat, cei peste 6.000 de subiecti au experimentat:

  • infarcte
  • atacuri de cord
  • aritmie
  • batai neregulate ale inimii
  • vedere incetosata si glicemie crescuta

Un studiu din 2006 care a fost realizat cu ajutorul a 600 de oameni a aratat ca si simpla ostilitate si reticenta fata de lucruri duce la fenomene neplacute. Rezistenta la insulina a fost unul dintre simptome, iar acesta poate duce la diabet, in timp.

Desigur, obezitatea si fumatul sunt in continuare primii factori care pot duce la cauzarea unor boli severe de inima si chiar declansarea diabetului. Dar asta nu inseamna ca emotiile nu sunt importante. Ba chiar din contra, acestea au un rol decisiv in vietile noastre.

Chiar si un simplu episod de furie lunar poate avea repercursiuni grave si poate duce la probleme de sanatate severe. In special in cazul celor care au in familie cazuri de boli cardiace. „Cu cat furia este mai puternica, cu atat senzatiile fizice vor fi mai intense”, mai declara specialistii.

Asa ca inlaturarea stresului din viata ta devine ceva imperios necesar, nu uita sa apelezi la tehnici care sa te ajute in acest sens.

Mai multe detalii aici >>>

4.6/5 (10)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *