Dureri care nu trebuie ignorate! Ce pot ascunde acestea

Dupa cum stii, exista dureri care nu trebuie ignorate, avand in vedere ca te poti imbolnavi daca nu le iei in seama, unele aratand anumite afectiuni destul de serioase. Desigur ca nu vrem sa te speriem, dar daca anumite dureri se repeta, ar fi bine sa iei niste masuri in acest sens.

Toata lumea experimenteaza dureri din cand in cand, iar unele dintre aceste sunt, intr-adevar, superficiale. Motivele pot fi variate, de la o simple deshidratare si pana la cancer sau atac de cord.

Corpul tau are o intreaga retea de nervi, asa ca de aceea se intampla sa ai anumite senzatii. Daca simti o durere, inseamna ca aceste mici fibre au fost inflamate sau iritate de ceva. De aceea spuneam ca exista dureri care nu trebuie ignorate daca se repeta. Pentru ca este important sa le aflam cauza.

De cele mai multe ori poti scapa de dureri chiar la tine acasa, iar uneori un ceai bun sau un masaj relaxant este tot ceea ce ai nevoie. Dar, din pacate, nu este mereu la fel de simplu. De multe ori durerile repetate pot arata o problema, care pot duce la o dizabilitate sau chiar moarte, daca raman netratate.

Dureri care nu trebuie ignorate – cand trebuie sa ceri parerea unui medic:

1. Dureri in piept. Bolile de inima rapesc milioane de vieti in fiecare an, la nivel global. Atacul de cord si multe alte boli ale sistemului cardio-vascular, cum ar fi arterele infundate care impiedica circulatia sangelui, etc. Atentie la durerea repetata de piept, care se duce spre umar si gat, poate fi un semn care precede infarctul miocardic (da, ne referim la atacul de cord). De obicei este insotit de ameteli, oboseala agresiva, stari de greata si o transpiratie rece.

2. Dureri de cap severe. De multe ori oamenii se tem sa nu fie semnul unei tumori la nivelul creierului. De aceea spuneam ca exista dureri care nu trebuie ignorate. Oricum, aceste simptome nu sunt asa comune, precum cele intalnite in cazul unui atac de cord. Desigur, pot fi sau nu periculoase, iar daca se repeta, nu este in regula. Daca suferi din cauza durerilor acute de cap, a slabiciunii, etc trebuie sa consulti cat mai repede medicul, nu este de gluma.

3. Durerea abdominala. Atat timp cat nu este vorba despre durerile menstruale, nu este in regula sa le ai. Desigur ca exista nenumarate motive care pot duce la astfel de dureri abdominale, iar una dintre cauzele cele mai raspandite este apendicita – o acuta inflamatie a intestinului subtire, situat chiar sub abdomen.

De aceea este bine sa dam le importanta, avand in vedere ca exista dureri care nu trebuie ignorate. Altfel consecintele pot fi foarte daunatoare. In aceasta situatie, durerea incepe sa fie acuta. Durerea situata deasupra abdomenului poate indica un ulcer netratat sau chiar un atac de cord. Asa ca nu evita aceste semnale.

4. Dureri la nivelul picioarelor. Daca simti oboseala si durere dupa exercitii fizice, in special, s-ar putea sa te panichezi. Daca ambele picioare se inrosesc, se umfla si ai o durere insuportabila, poti sa suferi din pricina unei tromboze venoase profunde. In aceasta situatie se formeaza cheaguri la nivelul extremitarilor inferioare, ceea ce duce la o circulatie sangvina deficitara. De multe ori aceasta boala poate ajunge sa afecteze chiar si plamanii, asa ca nu evita mersul la medic. Sigur nu vrei sa patesti ceva grav, din cauza unei neglijente.

5. Durere de spate. Poate ca este una dintre cele mai comune dureri, iar diagnosticul poate varia foarte mult. Desi in unele cazuri durerea apare din cauza unei intinderi musculare, poate fi vorba chiar si despre o tumora spinala, in special daca durerea persista.

Dureri care nu trebuie ignorate – ia-le in seama si mergi la medic

Desigur ca noi ti-am prezentat doar pe scurt simptomele cele mai intalnite si ce se poate intampla. Daca observi ceva in neregula cu sanatatea ta, nu te feri sa iei legatura cu un specialist.

S-ar putea sa iti faca mai mult bine decat ai crede si poti preveni foarte multe lucruri, in acest fel. Nu uita ca sanatatea trebuie mereu sa fie pe primul loc, pentru ca ai un singur corp…Asa ca ai mare grija de el.

Mananca sanatos, fa sport si ingrijeste-te cat mai bine, vei vedea ca doar lucruri bune vor veni spre tine, in acest fel.

4.67/5 (12)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *