Ce cumpara romanii in timpul pandemiei?

Poate si tu te-ai intrebat ce tot cumpara romanii in timpul pandemiei Coronavirus. In special ca se zvoneste ca sumele cheltuite sunt destul de mari. Evident ca romanii s-au reprofilat si au inceput sa cumpere masiv din mediul online.

Ce cumpara romanii, vei afla imediat. In primul rand, au inceput sa fie la mare cautare produsele de baza, ne referim aici la alimente si bauturi fara alcool.

Conform Institutului National de Statistica (INS) romanii aloca nu mai putin de 34%, din banii castigati lunar, pe alimentele de consum, adica mai mult decat media europeana.

Asa ca Romania incepe sa fie tot mai receptiva la cumparaturile online de tot felul, ceea ce inseamna ca pandemia va schimba industria, asa cum nu am fi crezut.

Ce cumpara romanii in timpul pandemiei Coronavirus?

Ei bine, vei ramane uimita sa afli ca mai bine de 45% dintre respondentii la acest studiu au declarat ca au cumparat cel putin o data pe saptamana, de la magazinele online. Ceea ce este cu totul interesant, avand in vedere ca romanii nu erau atat de interesati de a cumpara online, inainte de criza Coronavirus.

Exista loc de crestere pentru piata virtuala, avand in vedere ca, potrivit Eurostat, Romania este pe penultimul loc in UE. Atunci vorbim despre cumparaturile online. Studiul INS mai arata si ca doar 23% dintre romani au cumparat ceva de pe Internet, in cursul anului 2019.

Evident ca, comerciantii romani se simt datori sa raspunda acestei situatii de criza. Asa ca foarte multi cauta sa se lanseze sau sa se promoveze online, cat mai puternic. Este o reala sansa pentru micii afaceristi de a progresa intr-o perioada in care cumparaturile nu mai sunt la ordinea zilei, in viata reala.

Achizitiile online au cunoscut un avant fantastic in acest perioada, asa ca sectorul retail se reorganizeaza pentru a face fata unor cereri crescute.

Iata ce au cumparat romanii, cu precadere

Vorbim despre mancare, deci alimente, urmate de produsele de igiena personala si pentru casa, cosmetice, cafea, ceaiuri. Daca pana acum majoritatea romanilor cumparau alimentele direct din supermarketuri, mai bine de 48% dintre respondenti le-au comandat online, in perioada pandemiei Coronavirus. Aproximativ 36% dintre romani au cumparat imbracaminte si incaltaminte, 35% au optat pentru ceaiuri si cafele, iar 34% au achizitionat cosmetice.

Iar in viitor, cei mai multi respondenti (peste 60%) au declarat ca vor face cumparaturi online, mai mult ca sigur. Dar majoritatea a precizat ca ar cumpara doar alimente si produse de igiena personala. Asa ca romanii nu sunt inca deschisi pentru a cumpara orice lucru din mediul online.

Cu toate acestea, tot mai multi opteaza pentru practicile noi, asa ca plata prin card direct a cunoscut un adevarat salt, spre deosebire de trecut. Tot mai multi romani platesc cu cardul, atunci cand opteaza sa cumpere ceva online.

Astfel, peste 64% au ales sa plateasca cu cardul atunci cand au cumparat din mediul online. La fel s-a intamplat si in magazinele fizice, unde doar unul din patru romani a ales sa mai plateasca cash.

Ramane de vazut cum se vor petrece lucrurile dupa ce se va termina aceasta perioada de izolare cauzata de Coronavirus…

Exercitii fizice pentru imunitate – ce poti face chiar acasa?

Ei bine, astazi iti vom prezenta cateva exercitii fizice pentru imunitate, care pot fi esentiale in aceasta perioada. Este important sa avem un organism puternic, gata sa infrunte orice boala. Iar ca acest lucru sa se petreaca va fi nevoie de putin efort si din partea ta.

Dar nu o privi ca pe o corvoada. Cu aceasta ocazie, vei face putina miscare si te vei simti mult mai bine….mai multe despre sport si imunitate aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *