Exercitii fizice pentru imunitate – ce poti face chiar acasa?

Ei bine, astazi iti vom prezenta cateva exercitii fizice pentru imunitate, care pot fi esentiale in aceasta perioada. Este important sa avem un organism puternic, gata sa infrunte orice boala. Iar ca acest lucru sa se petreaca va fi nevoie de putin efort si din partea ta.

Dar nu o privi ca pe o corvoada. Cu aceasta ocazie, vei face putina miscare si te vei simti mult mai bine. Asa ca, esti gata sa descoperi cateva exercitii fizice pentru imunitate?

S-ar putea sa ti se para mult mai distractiv decat ai crede. Este necesar sa ai putina rabdare, in special daca nu ai mai facut sport de mult timp.

Exercitii fizice pentru imunitate – posturi din yoga

Una dintre posturile recomandate este cea a cainelui, binecunoscuta din yoga. Exista 2 versiuni ale acestui exercitiu, atat cu fata in sus cat si cu fata in jos. Aceasta postura ajuta globulele albe sa fie mai eficiente, datorita faptului ca circulatia sangelui va fi imbunatatita. Desigur ca bratele si picioarele vor fi mai tonifiate, daca faci exercitiul zilnic. Plus ca iti ia foarte putin timp, asa ca nu spune ca nu ai avut cand.

Yoga te va ajuta sa ai un trup mai armonios si o stare de spirit mai buna.

Exercitiile yoga cu ajutorul carora poti sa te mentii in forma

1. Postura copacului. Sunt o gramada de variatiuni a acestei asane, dar varianta pe care ti-o vom prezenta este printre cele mai simple. Vei sta in picioare, cu talpile usor departate, dupa care vei flexa piciorul drept si il vei sprijini, cu talpa, la nivelul genunchiului stang. Dupa ce reusesti sa te stabilizezi, ridica usor palmele deasupra capului si uneste-le, ca in imaginea de mai jos… mai multe exercitii yoga aici >>>

Exercitii fizice pentru imunitate – nu uita de planking

Stii despre ce exercitiu vorbim. Acela in care stam sprijiniti in coate si in varfurile degetelor, cu spatele drept si abdomenul incordat. Fundamental acest exercitiu pentru o circulatie mai buna si un sistem limfatic mai eficient. Sa mai spunem ca te va ajuta sa ai si un abdomen mai tonifiat?

Incepe cu 30 de secunde de planking, apoi cu un minut. In timp vei reusi sa stai in aceasta postura chiar si cateva minute, asa ca ar fi bine sa-l realizezi zilnic.

Daca petreci o buna parte a zilei la birou, cu siguranta te confrunti cu probleme si dureri de spate. Scapa de toate acestea realizand cateva exercitii de tip planking, cu siguranta iti vei imbunatati postura si vei fortifica muschii spatelui.

Exercitii fizice pentru imunitate – cele de tip cardio fac minuni

Da, sunt foarte importante pentru sistemul nostru imunitar si pentru inima. Cercetatorii sunt de parere ca ar trebui sa facem in jur de 150 de minute de exercitii aerobic, saptamanal.

Asa ca gaseste cateva tutoriale si apuca-te de treaba. Alergatul cu genunchii ridicati este foarte potrivit in acest caz. Vei simti ca iti bate inima cu putere dupa aproximativ un minut de alergat pe loc. Se poate face si acasa, asa ca este ideal, in special in aceasta perioada.

Sariturile si genoflexiunile sunt alte exercitii pe care ar trebui sa le practici. Sunt usor de realizat, tocmai de aceea jumatate de ora de aerobic pe zi nu este ceva greu de realizat.

Desigur ca va fi nevoie de determinare din partea ta, asa ca nu cauta scuze, la tot pasul. Mananca sanatos, bea multe lichide si fa miscare chiar si in casa!

4.96/5 (24)

Va rugam sa evaluati acest articol

Un comentariu la „Exercitii fizice pentru imunitate – ce poti face chiar acasa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *