Obiceiuri necesare pentru o viata sanatoasa

Fara doar si poate ca exista obiceiuri necesare pentru o viata mai frumoasa si sanatoasa. Nu poti mentine o stare buna de spirit si o silueta zvelta daca nu ai grija de tine.

Altfel problemele vor incepe sa apara. Cine sufera de stres sau din cauza depresiei nu se poate bucura de viata. Chiar daca trupeste este sanatos.

Evident ca se aplica regula si viceversa. Daca te simti bine doar fizic, nu inseamna ca poti avea o existenta imbucuratoare. Aici intervin aceste obiceiuri necesare, pe care ar fi bine sa le urmam cu regularitate. Asa ca haide sa vedem ce este bine sa facem, pentru ca viata noastra sa devina o aventura frumoasa.

Obiceiuri necesare pentru viata. Totul incepe in farfurie

Dieta. Probabil ca ai aflat deja ca „suntem ceea ce mancam”, in mare parte. Totul incepe cu alegerile noastre culinare. Iar daca vrei sa fii sanatoasa si energica, este necesar sa mananci fructe, legume, cruditati, seminte, nuci, alune. In fiecare zi! Iar legumele ar fi bine sa fie in proportie de 70%. De asemenea, asigura-te ca la fiecare masa adaugi o salata de cruditati, macar o portie mica. Crede-ne pe cuvant, te va ajuta sa te purifici si sa elimini cu succes toxinele.

Bea sucuri de fructe si legume stoarse chiar de tine. Incepe ziua in acest mod, nu uita sa consumi cereale integrale de cateva ori pe saptamana.

Meniu echilibrat – iata si un exemplu

Mic dejun: omleta dintr-un ou fara ulei, o felie de paine integrala si o salata de cruditati, o cafea

Gustare: un mar

Pranz: salata de cruditati, cartofi dulci si o bucata de pui la gratar

Gustare: o mana de nuci

Cina: peste la cuptor cu broccoli…alte exemple si sfaturi aici >>>

Nu uita sa renunti sau sa mananci cat mai rar alimente procesate, fast-food, dulciuri cu zahar. Portiile mai mici sunt mult mai eficiente, daca vei manca incet. Mesteca de mai multe ori mancarea si bucura-te de acest proces.

Obiceiuri necesare pentru viata. Miscarea si sportul

Exercitiile fizice. Nu mai este cazul sa-ti spunem ca sunt fundamentale pentru o viata mai sanatoasa si longeviva. Ba mai mult decat atat, Organizatia Mondiala a Sanatatii a recunoscut ca sedentarismul este unul dintre principalii factori declansatori ai bolilor cronice. Vorbim despre cele cardiace, diabet si chiar cancer! Asa ca nu uita sa faci miscare zilnic, macar o plimbare sau o alergare usoara.

De cateva ori pe saptamana este indicat sa practici exercitii de tip cardio, adica alerte si sustinute. In acest fel vei pune si inima „la treaba”, ceea ce este foarte benefic.

Nu uita de yoga sau pilates, alte activitati sportive absolut perfecte. In special pentru cei care nu se simt inca foarte in forma. Ai rabdare cu tine, in timp vei reusi sa faci exercitii aerobic sau sa alergi. Este o chestiune de practica si disciplina.

Hidrateaza-te. Am mai spus-o, dar dorim sa va reamintim cu orice ocazie. Bea 2 litri de apa pe zi, plus ceai verde si/sau de plante. Sunt atat de minunate pentru sanatate. Iar consumul de apa plata alcalina face minuni. Vei elimina cu succes toxinele, tranzitul intestinal va fi imbunatatit, iar pielea ta va arata mai bine ca oricand.

Obiceiuri necesare – bucuria de a trai

Starea de spirit. Esentiala pentru o viata lunga si placuta. Nu ai cum sa fii fericita daca nu ai grija de partea psihica. Lasa grijiile la o parte si nu mai baga atat de mult in seama situatiile stresante. Invata sa iti rezervi timp si sa faci mai des ceea ce iti place. Bea un pahar cu vin rosu, citeste o carte buna, fa o meditatie seara.

Nu inseamna ca esti egoista daca ai grija de tine. Ba chiar din contra. Altfel nu ai avea ce sa le oferi celorlalti, daca nu te-ai simti fericita in pielea ta. Iesi la un film cu prietenele si bucura-te mai des de activitati care te incanta.

Nu uita sa ignori oamenii negativisti, iar daca lucrezi intr-un mediu toxic tine minte ca oricand poti schimba un job. Merita, mai ales daca psihicul tau este afectat si nu esti fericita. Pune moralul pe primul loc, pentru ca banii sunt inutili atunci cand esti depresiv sau nefericit.

In sfarsit, tine minte ca unul dintre cele mai importante obiceiuri necesare este acela de a fi in prezent si a te bucura de orice lucru marunt. O adevarata arta sa stii sa-ti traiesti viata…Succes!

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *