Cum sa reduci consumul de carne – sfaturi UTILE

Cum sa reduci consumul de carne poate fi o intrebare care te consuma demult. Asa cum vei observa in ceea ce povestim astazi, este mai simplu decat credeai.

In ultimii ani, nu putini sunt cei care au realizat ca o dieta bazata exclusiv pe alimente animale este una nociva. Nu zice nimeni sa devii vegetariana de maine. Dar poate ca ar fi o idee buna sa incepi sa mananci salate zilnic. Fructele, semintele si nucile ar trebui sa fie prezente in dieta ta.

Cum sa reduci consumul de carne? Consumand si alimente vegetale calitative si care abunda in nutrienti si proteine. Vorbim despre avocado, broccoli, sparanghel, zmeura, afine, migdale si multe altele.

Esti gata sa iti regandesti dieta de zi cu zi? Atunci haide sa mergem mai departe.

Cum sa reduci consumul de carne? Incepe cu pasi mici, in special in primele luni!

In primul rand, ai putea sa incepi sa tii o zi ‘fara carne’ pe saptamana. In acea zi iti poti pregati tot felul de mancaruri vegetale. Vorbim despre broccoli cu parmezan, supa crema de legume, ciuperci la cuptor cu orez brun, salata de cruditati cu branza feta si multe altele. Nu uita sa mananci multe cruditati in acea zi. Incepe ziua cu fructe sau smoothie-uri, cereale integrale si incheie totul cu o cina compusa din legume la cuptor.

Este mult mai simplu decat ai crede, totul este sa cumperi mancare adecvata. In timp, ziua fara carne se poate transforma in ziua de post. Adica vei manca doar alimente de natura vegetala. Crede-ne pe cuvant ca o mancare de fasole cu muraturi va fi la fel de satioasa ca orice preparat cu carne. Plus ca va fi si mai sanatoasa pentru inima ta. Tine colesterolul in frau si incepe sa excluzi carnea din dieta ta, cat mai des.

De asemenea, poti opta mai des pentru burgeri vegetarieni, paste fara carne sau orezuri cu legume. S-ar putea sa ramai surprinsa de cat de bine te vei simti. Nu iti va fi foame, iar organismul tau va incepe sa se purifice. Colonul va elimina multe toxine, iar tu vei scadea considerabil sansele de a te imbolnavi de stomac sau alte afectiuni similare.

Cum sa reduci consumul de carne? Cauta retete vegetariene care iti plac. Testeaza-le si include-le in dieta

Evident ca nu stii ce iti place, in materie de retete fara carne, daca inca nu le-ai testat. Dar ca sa iti faci o idee, iti propunem sa incerci ceva foarte simplu. Sparanghel la aburi, pe care ai pus putin parmezan ras. Cumpara si cateva chiftele vegetale, pregateste o salata verde si savureaza un pranz diafan si gustos.

Desigur ca poti adauga si o felie de paine integrala sau fara gluten. De ce fara gluten? Pentru ca deja mancam prea multe grane, iar glutenul provoaca inflamatii si incurajeaza ingrasarea.

Intoleranta la gluten – care sunt simptomele?

Cel mai bine ar fi sa te adresezi unui medic daca suferi din pricina anumitor simptome neplacute, dar iata la ce ar trebui sa fii atenta:

– crampe musculare

– dureri abdominale

– balonare

– iritabilitate

– furnicaturi…mai multe despre dieta fara gluten si ce trebuie sa stii >>>

Cum sa reduci consumul de carne? Incepe cu micul dejun

Daca ti-e greu sa nu mananci carne o zi intreaga. Incepe prin a servi cereale integrale cu lapte vegetal si fructe, la micul dejun. Vei observa cum digestia ta va incepe sa fie mai buna, la fel si tranzitul intestinal.

De asemenea vei slabi, daca vei mentine acest mic dejun pret de o luna sau mai mult. Nu uita sa optezi pentru un suc de fructe sau un smoothie, daca nu esti adepta micului dejun. Poti face smoothie-uri cu fructe de sezon, pe care sa le iei cu tine la munca sau in deplasare.

Dupa aceea, poti trece la urmatorul nivel. Adica opteaza pentru 2 mese fara carne pe zi. Dupa cum ai observat mai sus, este simplu sa gasesti un pranz vegetarian eficient. De exemplu, broccoli cu putina branza feta si dovlecei la gratar. Sau o supa crema de ciuperci, alaturi de un piure si o salata verde.

O sa vezi ca iti va tine de foame mai bine decat ai crede. Consumul de carne incurajeaza aparitia bolilor cardiovasculare. Nu mai spunem ca si celulele canceroase si diabetul sunt sustinute de o dieta predominent bazata pe carne, lactate si oua.

Nu trebuie sa renunti complet, ci doar sa inveti sa alegi inteligent si sanatos. Invata-i pe cei mici cat de sanatoase sunt legumele si iti vor multumi intr-o zi.

Opteaza pentru carne ecologica si redu considerabil mezelurile si ouale. Mai exista si alte optiuni, iar tu esti pe cale sa le descoperi. Succes!

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *