Alimentatia nesanatoasa: acest organ este cel mai afectat

Fara doar si poate ca alimentatia nesanatoasa poate atrage dupa sine nenumarate probleme, asa ca majoritatea organelor din corpul nostru vor avea de suferit. Asa ca, invata sa mananci cat mai sanatos si accepta ca nutritia are o mare influenta asupra organismului.

Dieta de zi cu zi este foarte importanta si poate face diferenta intre o stare optima de sanatate si un organism vesnic bolnav.

Nu ai observat ca in ultima vreme foarte multi oameni tineri se plang din cauza problemelor de sanatate? Nu este nicio coincidenta, acestia mananca din ce in ce mai multe produse nocive, cum ar fi fast-food-ul, alimentele procesate, etc.

Alimentatia nesanatoasa afecteaza o parte din ce in ce mai mare a oamenilor moderni, asa ca ar fi bine sa nu te numeri si tu printre ei.

Desigur ca toate organele sunt afectate de nutritie, dar vei ramane uimita sa afli care este cel mai influentat de dieta.

Alimentatia nesanatoasa si conexiunea dintre organe

Este vorba despre…creier. Acesta este sustinut zilnic de mancarea pe care o consumam, asa ca ai face bine sa fii mai atenta de acum incolo. Se pare ca acest organ este cel mai afectat de pe urma unei diete sarace in nutrienti, observa cercetatorii.

Creierul are nevoie de vitamine si minerale, pentru a functiona cum se cuvine. Asadar, gandeste-te de 2 ori inainte de a manca. Tine minte ca dieta va influenta activitatea celulara.

Deci, data viitoare cand mananci un hamburger intreaba-te daca vrei sau nu ca acesta sa iti influenteze activitatea creierului…

Este de mirare ca oamenilor le este teama de alimentatia nesanatoasa din alte motive. Adica se gandesc sa nu se ingrase sau le este teama ca vor arata mai in varsta. Dar foarte putini sunt constienti de faptul ca dieta ne va influenta serios creierul.

Asadar, ce crezi? Pentru a avea un creier sanatos, memorie mai buna, putere de concentrare, etc este indicat sa optezi pentru o dieta axata pe fructe si legume. Si grasimi sanatoase, precum cele din nuci, avocado sau ulei de masline. Asociatiile de prevenire a bolii Alzheimer din SUA au observat ca dieta influenteaza enorm creierul. Iar cei care sufera din pricina cumplitei maladii au avut o dieta saraca in nutrienti, tipic americana…Sa fie oare intamplator? Cu siguranta nu.

Iar statistica americanilor nu face decat sa ne sperie si mai mult. Daca oamenii nu vor face anumite schimbari, se va ajunga ca, in anul 2050 sa exista 14 milioane de pacienti care sufera de Alzheimer, numai in Los Angeles. In momentul prezent exista doar 5 milioane de astfel de cazuri, in orasul mentionat…

Tocmai de aceea cercetatorii insista sa atraga atentia asupra modului de viata. Asadar, sportul, sanatatea inimii si dieta joaca un rol cheie in vietile noastre.

Alimentatia nesanatoasa – ce imbunatatiri ai putea face?

 

Ar fi bine sa consumi:

– consumi apa din belsug, cel putin 8 cani pe zi, inainte de masa, de preferat. De asemenea, asigura-te ca bei o apa alacalina, cu ph de cel putin 8, este cea mai sanatoasa

– consuma oua, nuci, avocado. De ce? Pentru ca au un continut ridicat de vitamina B6 si B12, fier, grasimi sanatoase si omega 3. Acestea sunt recomandate pentru sanatatea creierului

– carbohidrati de „calitate”, cum ar fi cei din fructe si cereale integrale

– ciocolata neagra, alege varianta fara zahar, de preferat. Iti va conferi o stare de bine si va sustine sanatatea inimii tale, gratie continutului de teobromina, din boabele de cacao

 

4.89/5 (44)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *