Consumul de alcool regulat…te ajuta sa traiesti mai mult?

La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii, care sunt de parere ca totusi consumul de alcool regulat te-ar putea ajuta sa traiesti mai mult decat ai crede.

In acest context, specialistii americani au ajuns la concluzia ca alcoolul, daca este consumat in mod eficient si intelept, poate face minuni. Cel putin in ceea ce priveste longevitatea vietii noastre.

Asa se face ca oamenii de stiinta sunt de parere ca cei care beau alcool de obicei ar putea trai o viata mai lunga, spre deosebire de cei care nu consuma alcool niciodata. La aceasta concluzie au ajuns realizatorii studiului care a fost publicat in Time magazine.

 

Consumul de alcool regulat creste longevitatea vietii?

Probabil ca in acest moment te intrebi cum de au ajuns specialistii la aceasta concluzie, avand in vedere ca alcoolul este blamat in nenumarate circumstante. Fara doar si poate ca cine consuma alcool prea des isi va face rau. Dar se parca ca un consum moderat este secretul.

Asadar, pentru o perioada de 20 de ani, cercetatorii au analizat calitatea vietii oamenilor intre 55 si 65 de ani, care au trait o viata mai lunga consumand regulat alcool, in comparatie cu cei care nu beau niciodata. Desigur ca a fost analizat si statutul social, starea de sanatate, modul de viata, etc.

La aceasta concluzie a ajuns psihologul Charles Holahan, specialistul de la Universitatea din Texas, care a condus studiul cu pricina.

Dintre cei 1.825 de participanti la sondaj, se pare ca 60% beau in exces asa ca au murit prematur, 69% dintre cei care nu beau au murit destul de tineri, iar 41% dintre cei care beau moderat au murit si ei inainte de vreme. Ceea ce arata ca, consumul de alcool regulat a fost benefic in cazul acestora.

Desigur ca articolul de fata nu incurajeaza consumul excesiv, pe motiv ca ar prelungi viata.  Doar arata concluziile la care au ajuns cercetatorii. Alcoolul in exces poate duce la ciroza, dependenta acuta, cancer si multe altele. Este vorba despre un consum sanatos de alcool, cum ar fi un pahar de vin rosu ecologic, la o masa. Dar nu chiar zilnic.

Inca o concluzie interesanta a studiului: oamenii care nu beau deloc erau mai predispusi la depresii.

Consumul de alcool regulat – a bea sau a nu bea?

Asa cum am precizat si mai devreme, acestea sunt doar parerile unor specialisti americani. Daca iti place sa consumi un pahar de vin regulat, nu este nicio problema. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa incepi sa consumi cantitati exorbitante de alcool pentru a te simti bine. Nicidecum. Dar nici nu trebuie sa cazi in cealalta extrema, este absolut normal sa bei un pahar de alcool de calitate, din cand in cand.

Bucura-te de aceste bauturi in mod responsabil si nu uita sa mananci sanatos. Si sa faci sport in mod regulat, macar 30 de minute de miscare pe zi. Succes!

4.43/5 (7)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *