Varsta potrivita pentru sarcina – studiu

Cu siguranta ca femeie te-ai intrebat care este varsta potrivita pentru sarcina si cand ar fi cel mai bine sa faci un copil. Daca nu ai deja. Asadar, probabil ca si tu ai fost invatata inca din copilarie ca este bine sa faci copii „la tinerete.”

Desigur ca nu este deloc rau sa faci copii atunci cand ai 20-25 de ani, dar sa fie oare o problema daca vei face mai tarziu un copil? Ce parere au specialistii, in acest sens?

S-a crezut multi ani de-a randul ca femeile care fac copii dupa 30 si ceva de ani se expun unor riscuri majore. Si s-ar putea confrunta cu probleme, mai tarziu.

Care este varsta potrivita pentru sarcina, de fapt?

Ei bine, daca vei intreba o mamica iti va spune ca nu exista o varsta ideala, ci trebuie sa faci ceea ce simti. Dar oamenii de stiinta sunt de cu totul alta parere. Asadar, cei de la Universitatea „Southern California” din SUA, au ajuns la concluzia ca varsta ideala este dupa 35 de ani. Da, ai citit bine. Se pare ca dupa acea varsta femeile care nasc isi vor imbunatati abilitatile mentale.

Cum au ajuns cercetatorii la aceasta concluzia?

Pentru a afla care este varsta potrivita pentru sarcina, cercetatorii au analizat aproximativ 830 de femei aflate deja la menopauza. Acestia au observat ca femeile care au facut copii dupa 35 de ani, aveau memorie mai buna si comunicau mai bine.

Care este explicatia? Specialistii cred ca totul se datoreaza cresterii bruste a estrogenului si progesteronului, hormonii femeiesti. Acest fapt se petrece in timpul sarcinii, in special daca sarcina a fost mai tarzie, dupa 35 de ani.

Cercetatorii sunt de parere ca atat timp cat mama este mai inaintata in varsta, va sti sa se comporte mai bine cu copilul. Mamele mai tinere au multe lucruri de invatat, de care femeile mature sunt constiente deja. Pentru ca au traversat mult mai multe situatii de viata. Experienta isi spune cuvantul. De obicei, mamele care nasc dupa 35 de ani au capacitatea de a fi mai calme, mai rabdatoase si mai intelepte.

Desigur ca este important ca totul sa fie monitorizat de un medic bun. In acest fel viitoarea mamica se va simti mai in siguranta. In ziua de astazi, exista multe femei care au avut copii la varste fragede. Cu toate acestea, au dezvoltat boli periculoase, precum cancerul. Asa ca stresul este principalul factor de risc, in acest caz. Alimentatia vine pe locul doi.

Varsta potrivita pentru sarcina – concluzii

Beneficiile sunt in special de partea femeii care da nastere mai tarziu in viata. Nivelul hormonilor feminini va creste, ceea ce va duce la o serie de beneficii, pentru mamica. Asa cum am mentionat si mai sus, experienta de viata face ca mama de peste 35 de ani sa actioneze mai bine in situatiile stresante.

Desigur ca acest studiu nu se vrea a fi o pledoarie pentru mamicile mai in varsta. Dar vrea sa atraga atentia ca varsta potrivita pentru sarcina variaza, de la caz la caz.

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *