Cum sa iti ingrijesti corect pielea in sezonul rece – 6 sfaturi utile de care sa tii cont

Sezonul rece ne poate da multe batai de cap atunci cand vine vorba de aspectul si sanatatea pielii. Multe dintre noi avem de-a face cu piele uscata, crapata sau iritata. Temperatura si umiditatea scazute, dar si aerul uscat duc la deshidratarea rapida a pielii in sezonul rece. Odata ce pielea s-a uscat, aceasta produce mai putin sebum si, drept rezultat, nu se poate hidrata suficient.

Din fericire, exista numeroase solutii care ne pot ajuta sa avem o piele sanatoasa si hidratata, chiar si atunci cand temperaturile scad sub zero grade. In randurile de mai jos, iti recomandam cateva solutii simple pe care le poti include in rutina zilnica de ingrijire a pielii.

Schimba modul in care faci dus

Chiar daca dusurile fierbinti pot parea varianta potrivita in zilele reci, adevarul este ca acestea pot face mai mult rau pielii decat bine. Socul resimtit de piele cauzat de diferenta de temperatura duce la uscarea acesteia. Asa cum am mentionat mai sus, in sezonul rece pielea se deshidrateaza mai repede, iar apa fierbinte accentueaza acest proces. De asemenea, si atunci cand te speli ar trebui sa folosesti apa rece sau calduta.

Continua sa aplici makeup

Asa cum te protejezi de frig cu mai multe straturi de haine, asa si pielea are nevoie de protectie suplimentara. Tenul este expus la numerosi factori care il pot afecta in mod negativ, asa ca folosirea unor cosmetice pentru ten potrivite te pot ajuta sa arati bine, dar si sa mentii sanatatea pielii. Sunt recomandate cosmeticele hidratante, dar si cele cu factor de protectie solara, deoarece reflectarea razelor UV pe zapada alba poate creste expunerea la UV.

Schimba produsele de ingrijire

Evita produsele astringente care pot usca si mai mult pielea si opteaza pentru creme hidratante, care ii ofera pielii ingrijirea de care are nevoie. Produsele pe baza de ulei de cocos, ulei de argan, ulei de arbore de ceai sau trandafir sunt cateva dintre variantele pe care le ai la indemana. De asemenea, foloseste produse blande cu pielea, precum cele fara parfum.

Mentine umiditatea optima in casa

In sezonul rece, este recomandat ca umiditatea aerului din interior sa fie cuprinsa intre 30 si 40%. Aerul prea uscat favorizeaza uscarea si iritarea pielii, dar si aparitia altor probleme de sanatate. Umiditatea o poti masura cu un higrometru, iar pentru a avea siguranta ca aerul nu este prea uscat, poti folosi un umidificator.

Consuma alimentele potrivite

Poti avea grija de pielea ta nu doar din exterior, ci si din interior. Mai exact, consumand alimentele potrivite, dar si suficiente lichide care te ajuta sa ai pielea hidratata. De regula, este recomandat sa bei cel putin opt pahare de apa zilnic, insa cantitatea optima depinde si de nevoile organismului. In ceea ce priveste mancarea, poti consuma peste gras, precum somon sau macrou, avocado, fructe oleaginoase, cartofi dulci, broccoli sau rosii.

Exfoliaza pielea mai rar

Daca pielea este foarte uscata, exfolierea favorizeaza si mai mult iritarea acesteia. In general, poti exfolia pielea o data pe saptamana, dar atunci cand observi ca pielea este uscata, mai degraba opteaza pentru mai multa hidratare. Totusi, tine cont ca nu ar trebui sa renunti la aceasta etapa de ingrijire tocmai pentru ca exfolierea permite o mai buna hidratare ulterioara a pielii.

Tu ce faci pentru a avea grija de pielea ta in sezonul rece?

Sursa foto: Shutterstock

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *