Femeile japoneze. Cum reusesc sa se mentina in forma?

Despre femeile japoneze sigur ai mai auzit vorbindu-se si nici nu este de mirare. Acestea sunt mereu admirate pentru aspectul lor tineresc. Si nu este vorba doar despre faptul ca par sa nu imbatraneasca. Nicidecum. Este interesant si cum reusesc sa detina siluete demne de invidiat la orice varsta.

Aceste femei cu look vesnic de adolescente ascund anumite secrete pe care tu ar trebui sa le cunosti. De ce femeile japoneze sunt atat de speciale? Care este marele lor secret si ce trebuie sa stii?

Despre toate acestea vorbim mai pe larg in cele ce urmeaza, cand vom descoperi impreuna mai multe detalii „picante”. Cultura japoneza a fost o inspiratie de secole intregi. Acolo, oamenii sunt obisnuiti sa faca alegeri mai sanatoase si tot acolo acestia speranta de viata este mult mai mare. In special in zonele rurale.

Regimul Okinawa a devenit celebru odata cu insula cu acelasi nume, care gazduieste cea mai mare densitate a centenarilor de pe glob.

Ce mananci japonezii traditonalisti? Vei afla in cele ce urmeaza.

Femeile japoneze – cum sa te mentii tanara si frumoasa?

Pare mai degraba sloganul unei reclame, dar poti sa fii sigura ca ascunde mult adevar. Japonezele sunt slabute, tinere, frumoase si delicate. Iar locuitorii acestei tari sunt recunoscuti pentru eficienta de care dau dovada, la orice pas.

Iata cateva dintre secretele aplicate de catre femeile japoneze, dar nu numai:

Nu mananca pe fuga. Acestia considera ca mancatul rapid, in picioare, nu este deloc politicos. Mancatul este o activitate sacra in Japonia, care ar trebui sa binecuvanteze trupul. Asa ca se va sta jos si se va manca in tihna.

Regimul Okinawa sau cum sa traiesti 100 de ani

– cele mai multe alimente pe care le vei consuma vor fi bogate in proteine si minerale, dar sarace in calorii. Ce mananca acesti oameni? Orez, porumb, cartofi fierti, legume, fructe, peste slab, oua, multe salate de fructe, iaurturi naturale, branzeturi proapete. Dupa cum vezi, regimul Okinawa nu este unul sarac in nutrienti, nici pe departe

– consuma in jur de 7 porti de fructe si legume pe zi, asa ca locuitorii insulei din arhipelagul japonez…vezi dieta completa aici >>>

Gatitul acasa. Plus tot felul de metode sanatoase de a gati, cum ar fi folosirea anumitor fainoase mai putin nocive. Tempura este un preparat celebru si popular, cu fructe de mare si legume. Acestia prefera sa fiarba sau sa gateasca la aburi si cuptor, in loc de a praji. Vei observa ca si aceste mancaruri vor fi remarcabil de gustoase.

Femeile japoneze – de ce sa consumi ceai verde?

Ceaiul verde. Da, stim ca am tot vorbit despre acesta, dar nu putem sa nu iti aducem aminte de beneficiile remarcabile ale acestei bauturi unice. Un antioxidant de exceptie, ceaiul verde te va ajuta sa te purifici de toxine si sa mentii o silueta sanatoasa si zvelta. Bea o ceasca zilnic si nu uita sa cumperi ceai calitativ, va face diferenta!

Fructe de mare. Stiai probabil ca japonezii le consuma din belsug, asa ca nu mai este nicio surpriza. Ce ar fi sa le incerci si tu mai des? Fructele de mare si pestele au proprietati remarcabile si sustin un trup armonios. Mananca mai des paella, paste integrale cu fructe de mare, alaturi de legume. Vei incepe sa le apreciezi, garantat.

Femeile japoneze le consuma cu precadere, iar rezultatele vorbesc de la sine. Nu uita ca fructele de mare sunt bogate in nutrienti, proteine, vitamine, minerale, Omega 3. Vestea cea buna este ca sunt si sarace in grasimi saturate. Scad sansele de a face boli de inima, artrita, infarct, previn depresia si sustin dezvoltarea creierului.

Wasabi. O planta care se adauga mereu in mancarurile traditionale, fiind si un condiment celebru adaugat in sushi. Sarac in calorii si grasimi saturate, dar bogat in fibre si proteine, dar si minerale. Vorbim despre zinc, calciu, fosfor, fier si sodiu. Poate preveni chiar si cancerul, imbunatateste digestia si controleaza greutatea corporala.

Femeile japoneze si…fericirea!

Plimbarile. Cat mai lungi si cat mai dese, iar femeile japoneze le practica din belsug. In Asia plimbarile sunt considerate un ritual budist. Au grija de plamanii tai, scad riscul bolilor cardiovasculare, regleaza tensiunea marita, scad colesterolul, trateaza diabetul.

Multi ii invidiaza pe japonezi, dar nu stiu ca au un secret – Ikigai.

Foarte multi se bazeaza pe acest concept de viata, care te face sa ai noi perspective si sa intelegi ca trebuie sa ai un scop. Orice ar fi. Ikigai nu are un echivalent in limba romana, dar practic este vorba despre niste “secrete” japoneze care te ajuta sa continui, in fiecare zi. Care iti fac viata mai frumoasa, daca te incumeti sa le aplici, detalii aici >>>

Arte martiale. Da, sunt practicate si de catre femeile japoneze si sunt considerate un mod de viata, inca inainte de Hristos. Aikido, Laido, Sumo si Karate sunt doar cate exemple. Te vor ajuta sa fii mai flexibila, mai puternica si mai disciplinata, fara doar si poate.

Deserturi sanatoase. Japonezii mananca desert pentru a avea grija de sanatate. Acestea sunt de obicei sarace in zahar, contin fructe, orez si fasole dulce sau dovleac.

Timp in natura. Esential pentru o stare de bine, asa ca ai nevoie sa scapi de stres. Nu uita sa petreci mai mult timp in natura, facand drumetii si bucurandu-te de compania celor dragi. Nu vei regreta.

Productivitatea la locul de munca, grija pentru piele si sanatate in general sunt alte preocupari ale japonezelor. Urmeaza si tu sfaturile de mai sus si bucura-te de o viata mai lunga si mai armonioasa!

4.92/5 (24)

Va rugam sa evaluati acest articol

Un comentariu la „Femeile japoneze. Cum reusesc sa se mentina in forma?

  • 7 octombrie 2019 la 19:58
    Permalink

    Aveti idee cam cat costa fructele de mare in Romania? Cum ai putea sa-ti permiti sa mananci fructe de mare in cantitatile consumate de japonezi. Apoi, orez, porumb, cartofi =carbohidrati, pe care nu toata lumea mai poate sa le consume mai ales dupa o anumita varsta. 7 portii de fructe si legume. OK cu legumele dar prea multe fructe inseamna si multa fructoza care la fel creste riscul de diabet impreuna cu carbohidratii mentionati mai sus. Tot ce ati prezentat mai sus in materie de alimentatie este valabil doar pentru persoanele tinere care nu au probleme de nici un fel. Iar chestia asta cu sapte portii mi se pare o aiureala totala. Inseamna ca toata ziua nu faci altceva decat sa maninci sau sa ciugulesti incontinuu. N-ar fi mai bine sa ne precizati clar cam cate grame de fructe si cate grame de legume ar trebui sa mancam intr-o zi? Termenul de „portie” este un termen relativ. Cate grame are o portie? De ce trebuie sa caut explicatia in alta parte? Se spune ca este bine sa mananci alimente provenite din arealul unde tu te-ai nascut si traiesti iar noua ne recomandati fructe de mare si wasabi specifice unei tari aflate la mii de km departare.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *