Beneficiile sucului de merisoare

Beneficiile pe care ti le poate aduce sucul de merisoare sunt nenumarate. Pentru femei in mod deosebit, merisoarele pot ameliora diverse simptome ale infectiilor urinare, ale infectiilor respiratorii si nu numai.

Beneficiile sucului de merisoare

Sucul de merisoare poate preveni cu succes:

  • Boli ale stomacului
  • Diabetul
  • Gingivita

Merisoarele au un efect antioxidant, asemenea spanacului, merelor si broccoli.
Continutul nutritional al merisoarelor

Sucul de merisoare are un continut bogat in:

  • Vitamina C
  • Calciu
  • Magneziu
  • Fier
  • Fosfor
  • Sodiu
  • Potasiu
  • Zinc
  • Riboflavin
  • Niacin
  • Vitamin B-6.

Beneficiile aduse sanatatii

1. Lupta impotriva infectiilor urinare

Infectiile tractului urinar sunt provocate de prezenta anumitor micro-organisme patogene in tractul urinar. Cand prezenta acestora este peste un anumit nivel, apar infectiile urinare. Infectiile netratate pot provoca cistite si diferite complicatii la nivelul rinichilor.

Sucul de merisoare contine anumite substante care previn inmultirile bacteriilor si ajuta la eliminarea lor prin urina.
Studiile arata ca infectiile urinare sunt prevenite in cazul femeilor, daca acestea consuma suc de merisoare in mod regulat.

2. Previne formarea si aparitia tumorilor

Studiile arata ca sucul de merisoare poate preveni aparitia si/sau dezvoltarea tumorilor canceroase la: plamani, sani, colon si nu numai.

Dezvoltarea tumorilor se face datorita continutului sau de acid salicilic care ajuta la reducerea inflamatiilor si previne formarea cheagurilor de sange. Consumul regulat ajuta la prevenirea tumorilor canceroase in mod natural, fara reactii adverse.

3. Previne bolile cardio-vasculare

Riscul bolilor de inima poate fi redus pur si simplu prin consumul sucului de merisoare. Acesta are proprietati antioxidante, actionand ca un adjuvant in mentinerea sanatatii inimii. Valorile nutritionale ale merisoarelor, joaca un rol activ in prevenirea arterosclerozei.

Arteroscleroza este o afectiune prin care arterele inimii sunt ingustate ca urmare a depunerilor de grasimi, calciu si colesterol gasite in sange.

4. Ajuta la mentinerea sanatatii dintilor

Conform studiilor din domeniu, sucul de merisoare previne formarea cariilor dentare. Sucul contine un compus care protejeaza dantura de bacterii, prevenind depunerile si dezvoltarea lor. Componentii merisoarelor ajuta la mentinerea unei bune igiene orale si previne formarea placilor de tartru.

5. Previne infectiile respiratorii

Infectiile cailor respiratorii sunt uneori provocate de virusul influenza, virus ce este deosebit de periculos pentru organismul nostru. Acest virus este caracterizat prin afectarea urechilor si a intregului sistem respirator, provocand infectii si febra ridicata. Sucul inhiba dezvoltarea acestor bacterii daunatoare atat in cazul adultilor cat si in cel al copiilor.

6. Ajuta la prevenirea cancerului

Studiile arata ca dietele bogate in aceiasi nutrienti ca si cei continuti de merisoare, ajuta la stoparea dezvoltarii celulelor canceroase.

Consumul regulat de suc de merisoare previne multiplicarea celulelor canceroase la san, in sange si prostata.

7. Intareste sistemul osos

Prin continul sau de calciu, merisoarele ajuta la intarirea oaselor in mod natural. Sanatatea oaselor ajuta la prevenirea osteoporozei.

8. Previne obezitatea

Merisoarele sunt bogate in acizi organici, acizi ce au efectul de a inlatura depozitele de grasime din corpul nostru. Sucul este o aditie care iti va imbunatati cura de slabire pe care o urmezi, sau care pur si simplu te va ajuta sa scapi de cateva kilograme in plus, fara efort.

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *