Beneficiile porumbului fiert. De ce sa-l consumi mai des?

Astazi vom descoperi impreuna beneficiile porumbului fiert, o gustare minunata si diafana. Asa ca pregateste-te sa descoperi acele beneficii la care poate ca nu te gandeai.

Suntem obisnuiti inca din copilarie sa consumam porumb fiert sau copt, fiind chiar o traditie in timpul verii. Beneficiile porumbului fiert sunt numeroase, tocmai de aceea este o idee buna sa cumparam cat mai des.

Ca idee, iti reamintim ca are in compozitie vitamine din seria B-urilor (B1 in special), dar si vitaminele E si K. Abunda in minerale si nutrienti, asa ca poate constitui si o cina perfecta. In special pentru acelea dintre noi care tinem la silueta.

Haide sa descoperim mai multe impreuna.

Beneficiile porumbului fiert. Motive pentru a-l consuma deseori

Are in compozitie minerale ca fierul, potasiul, fosforul si magneziul. Asa ca nu il da la o parte. Fibrele sunt prezente la randul lor si chiar dupa procesul fierberii, vitaminele si mineralele raman in compozitia sa, intr-o proportie foarte mare.

De asemenea, datorita faptului ca are in componenta vitamina E, porumbul ne poate ajuta sa ne ferim de colesterolul rau, de artrita, ateroscleroza, infarct si alte boli cardiace.

Este indicat si in dietele de slabire, avand 95 de calorii per suta de grame, asa ca poti manca in voie. Chiar daca are carbohidrati, nu iti face griji, pentru ca elementele continute de porumb sustin intens arderile. Are rol energizant, sustinand inlocuirea celulelor, acolo unde este cazul. Asa ca nu te mira ca o sa ai mai multa energie, chiar si dupa o masa lejera in care ai consumat porumb fiert.

Dieta cu porumb fiert – MENIU pentru 5 zile

Ziua 1

Mic dejun – un porumb fiert sau copt, cafea sau ceai

Gustare – fructe de sezon

Pranz – supa crema de legume, porumb fiert sau copt cu o bucatica de pui la gratar

Gustare – cateva masline/ un iaurt degresat…continuarea dietei aici >>>

Beneficiile porumbului fiert – are si vitamina C!

In caz ca voiai sa mai adaugi un aliment in lista, care sa contina vitamina C, iata ca l-ai gasit. Asa ca bucura-te de un porumb fiert si ia-ti aportul de vitamina C, atat de importanta pentru un organism mai puternic. Dupa cum stii, aceasta vitamina si-a demonstrat eficacitatea in cazul vindecarii si preventiei a nenumarate boli. Asa ca nu uita sa consumi zilnic fructe si legume care o contin.

Bogat in antioxidanti care vor preveni cu succes procesul de imbatranire. Un lucru dorit de orice femeie, asa ca bucura-te si de acest beneficiu. Porumbul are si rol detoxifiant, astfel va sustine o digestie si un tranzit intestinal sanatos si super eficient. Unul dintre motivele pentru care porumbul se recomanda si in dietele de slabire.

Pe langa vitaminele si mineralele mentionate, porumbul mai contine si vitamina A, zinc, luteina si Omega 3, asa ca vor sustine o vedere sanatoasa.

De asemenea, este potrivit si pentru cei care nu vor sa manance gluten, pentru ca porumbul nu are in compozitie aceasta substanta. Asa ca bucura-te de beneficiile porumbului fiert romanesc si mananca sanatos vara aceasta!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *