Grasimile afecteaza creierul! Ce poti face pentru a preveni bolile

Fara doar si poate ca obiceiurile nocive ne afecteaza sanatatea, iar ca grasimile afecteaza creierul, alaturi de alcool si tutun, este un lucru binecunoscut.

Din pacate, prea putini oameni in ziua de astazi tin cont de aceste avertizari legate de sanatate. Mancam mult prea mult, iar viciile ocupa loc de onoare in activitatile noastre zilnice. Nu le oprim decat atunci cand medicul ne spune ca nu mai putem continua asa.

Ca grasimile afecteaza creierul este unul dintre acele adevaruri pe care ar fi bine sa le iei in seama, daca vrei ca totul sa decurga bine in viata ta. Este suficient ca creierul nostru este expus radiatiilor, ar fi bine sa facem ceva pentru a preveni imbolnavirea acestuia. Atat cat putem.

Grasimile afectaza creierul – ce trebuie sa stii

Neurochirurgul Vlad Ciurea fost director al Spitalului de Urgenta Bagdasar-Arseni, in care a lucrat 50 de anisi a facut aproape 23.000 de operatii pe creier a acordat un interviu interesant pentru ampress.ro.

Creierul are nevoie de aer curat, de mancare sanatoasa, fara grasime, dar cu un dulce bun, precum mierea. Creierului ii place ciocolata, are nevoie de apa, dar cel mai mult si mai mult ii place zambetul”, spune medicul care peste 50 de ani a operat creiere.

Acesta ne-a oferit mai multe sfaturi utile si demne de luat in seama. Insista asupra faptului ca pentru a avea un creier sanatos este nevoie sa fim fericiti. Sa comunicam si sa traim in armonie. Da, acestea sunt chiar sfaturile faimosului neurochirurg. „Suntem facuti sa traim in grupuri, nu izolati”, mai avertizeaza medicul.

Grasimile afectaza creierul – un alt adevar asupra caruia ni se atrage atentia. Este indicat sa mancam alimente sanatoase, sa nu omitem fructele si legumele. De dimineata nu ar trebui sa lipseasca citricele si nucile, acestea sunt vitale pentru creier.

Micul dejun ar trebui consumat intr-o stare de relaxare, de tihna. Iar tutunul ar trebui eliminat complet, afecteaza profund creierul si inima.

„Carnea de curcan si de peste sunt cele mai bune. Creierul nu accepta grasimea, nu accepta slana. O data, de sarbatori, merge. Dar, in rest, nu duce la nimic bun”, mai adauga medicul.

Grasimile afectaza creierul – ciocolata ii face bine

Da, este adevarat ca ciocolata neagra, aceea fara adaosuri si arome este minunata pentru creier. De fapt, pudra de cacao in sine. Mierea este iarasi un aliment pe care nu ar trebui sa-l evitam, mai precizeaza medicul.

Asadar, va trebui sa fim echilibrati in tot ceea ce tine de dieta, asa cum intuiai si tu probabil. Nu trebuie sa mancam in exces, sucurile acidulate ar trebui evitate si inlocuite cu apa. Medicul declara ca, pe langa faptul ca grasimea, tutunul si alcoolul afecteaza creierul, mai exista inca un dusman: insomnia.

Asadar, ar bine sa dormim in jur de 8 ore pe noapte si sa ne dam voie sa ne relaxam, pentru a avea un somn linistit si odihnitor.

Creierul are doua puncte de activitate maxima: intre 10.00 – 12.00 si 16.00 – 18.00. Daca a obosit, putem sa-i dam un pic de cafea, pe care sa o bem incet. Creierul astepta sa fie rasplatit cu un dulce bun, dar fara zahar”, mai spune medicul.

Creierul este un organ complex si la fel ca si toate celalalte organe, prefera mancarea sanatoasa, starile de bine…si cat mai mult entuziasm. Nu uita sa fii mai calma, sa te bucuri de viata, sa mananci sanatos si sa fii mereu hidratata!

4.35/5 (20)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *