Cum sa-ti intaresti sistemul imunitar in mod natural

Cum sa-ti intaresti sistemul imunitar poate fi o intrebare foarte folositoare. In special in momentul de fata, cand infectiile par sa ne pandeasca la tot pasul. Plus ca este deja primavara, iar racelile si gripa sunt comune in acest sezon.

De cele mai multe ori ne imbracam prea subtire sau prea gros, transpiram, nu ne luam vitaminele si…bineinteles ca racim! Cum sa-ti intaresti sistemul imunitar in mod natural si eficient?

Ei bine, despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza. Cand vei afla ca anumite lucruri la care nu te asteptai iti sustin intens imunitatea.

Asa ca este la indemana oricui sa aiba grija de sanatatea sa, asa cum vei observa.

Cum sa-ti intaresti sistemul imunitar – stiai aceste lucruri atat de simple?

Mergi la sala. Sau fa exercitii acasa. De ce? Pentru ca este una dintre cele mai bune metode pentru a elimina disconfortul creat de acea stare care precede raceala. O stii? Cand parca este molesit, nu prea ai chef de nimic…Atunci este momentul sa faci un efort si sa fortezi un pic. Realizeaza o detoxifiere prin sport si scapa de virusi.

Si o plimbare alerta prin natura poate ajuta enorm, iar plamanii tai vor fi curatati de eventualele bacterii. Desigur ca exercitiile de tip aerobic sau cardio sunt cele mai bune pentru a scapa de potentialele infectii. Si in plus vei avea o silueta de vis in aceasta primavara!

Culca-te la aceeasi ora si nu neglija somnul. Un aspect esential, daca vrei sa ai un sistem imunitar mai puternic ca oricand. Somnul este cea mai buna metoda de a ne reface, asa ca ai grija de acesta. Apropo, nu neglija eventualele probleme cu somnul. Daca nu poti dormi bine, consulta un specialist care iti poate oferi sfaturi elocvente in acest sens.

Pentru un somn bun, nu mai butona telefonul inainte sa te culci. Cel mai bine ar fi sa asculti o muzica relaxanta sau chiar sa citesti ceva. Nu este cazul nici sa dormi mai mult decat trebuie. Cele 8 ore sunt suficiente, asa ca tine-te de ele.

Cum sa-ti intaresti sistemul imunitar – condimentele minune

Consuma ghimbir si turmeric. Poti adauga si in mancare, dar si ceaiurile sunt bune. Chiar si o limonada in care pui aceste ingrediente. Ca sfat, cumpara ghimbir crud, curata-l, marunteste-l si adauga-l in ceaiuri si limonade.

Ai nevoie de inspiratie?

Limonada cu ghimbir anti-raceala – ce trebuie sa stii

Asadar, pregateste sa savurezi una dintre cele mai deosebite limonade ale sezonului. Cine credea ca acestea se consuma doar vara, se insela amarnic.

Reteta minune pentru limonada cu ghimbir:

– 10 frunze de menta

– cuburi de gheata

– 3 cani de apa

– 1 canita si jumatate…vezi reteta completa aici >>>

Mergi la sauna. Da, o metoda perfecta pentru a deschide porii si a stimula globulele albe in lupta lor cu infectiile. Asa ca rezista 20-30 de minute la sauna si bucura-te de un sistem imunitar mai puternic.

Cum sa-ti intaresti sistemul imunitar – vitamina C

Mereu alaturi de tine, vitamina C te poate ajuta sa combati nenumarate boli. De asemenea, in acest mod le si poti preveni. Dar nu te limita doar la consumul de lamai si portocale.

Catina are de 10 ori mai multa vitamina C! De asemenea, kiwi, ananasul si coacazele lasa mult in urma portocalele, cand este vorba despre vitamna C. Broccoli. Nu il mai ocoli, pentru ca are proprietati curative remarcabile. Are vitamina C in proportie mare, dar atentie! Nu te grabi sa-l fierbi sau sa-l gatesti prea mult. Pentru a-si pastra proprietatile are nevoie sa nu fie “prea” fiert sau gatit.

Il poti inabusi pentru cateva minute, dupa care il vei manca asa. Poti presara putin ulei de masline, sare, piper si bucatele de parmezan…vezi aici cele mai puternice surse de vitamina C >>>

Cum sa-ti intaresti sistemul imunitar – aeriseste mereu si bea apa

Aerul curat te va ajuta sa intaresti imunitatea. Stim ca aerul din Romania este destul de poluat, dar tot trebuie sa aerisesti. Inconjoara-te cu multe plante si flori, pentru a avea parte de un oxigen mai bun si purificat.

Aerul rece si proaspat te poate ajuta enorm, chiar si atunci cand esti bolnav. Asa ca nu lasa o stare de slabiciune sa te invinga si apeleaza si la aceste metode naturale de stimulare a imunitatii.

Bea apa. Si ceaiuri naturale, cat mai des. Dar in special apa plata alcalina! Crede-ne pe cuvant, in acest mod vei elimina multe toxine, iar trupul tau va fi hidratat. O idee foarte buna este sa consumi si sucuri naturale de fructe si legume, smoothie-uri si supe.

Elibereaza-te de stres si griji. Da, ai citit bine. Stresul, grijiile si frica ne paralizeaza. Asa ca nu deveni si tu sclavul lor. Bucura-te de o zi frumoasa, de o jumatate de ora in care te ocupi doar de tine, etc. Nu te neglija si bucura-te de fiecare moment. Viata este prea scurta ca sa ne intristam la tot pasul. Da-ti voie sa fii mai bine si vezi cum viata ta se schimba rapid!

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *