Superalimente pentru musculatura. Ce trebuie sa stii?

Aceste superalimente pot face minuni pentru musculatura, asa ca in cele ce urmeaza vei afla ce trebuie sa consumi pentru a avea un trup de invidiat. Cu totii ne dorim sa aratam mai bine, iar multe dintre noi chiar fac eforturi considerabile in acest sens. Si totusi, de ce uneori nu se vad rezultatele pe care ni le-am dori? Pentru ca gresim undeva, cel mai probabil.

Chiar daca faci sport nu inseamna ca totul va fi perfect, iar tonifierea se va produce de la sine. Nutritia este extrem de importanta, asa ca nu o neglija, sub nicio forma!

Aceste superalimente vor face minuni pentru musculatura, iar tu te vei simti mai bine ca oricand. Asa ca nu doar mersul la sala te poate ajuta in aceasta situatie. Este nevoie de rabdare, determinare si disciplina.

Superalimente pentru o musculatura mai puternica!

Sfecla. Am mai vorbim despre aceasta si cu siguranta nu va fi ultima oara. Sfecla este una dintre adevaratele minuni ale naturii, avand proprietati antiinflamatorii de exceptie si comportandu-se ca un antioxidant de nadejde. Are in compozitie si nitriti, care se va transforma in oxid nitric, acesta sustinand si imbunatatind capacitatea muschilor tai.

Stridii. Au un continut bogat in zinc, asa ca vor ajuta si la producerea testosteronului, atat de necesar atunci cand vorbim despre body building. Sunt o sursa buna de proteine, calciu, magneziu si vitamina B12.

Oua. Sunt o sursa perfecta de proteine, contin de asemenea si Omega 3, care are rolul de a scadea inflamatiile. Vitamina A, B2, B5, B12 si D fac parte din compozitie. Ouale sunt bogate in aminoacizi, seleniu si multe alte minerale esentiale. Desigur ca nu este bine sa exagerezi cu consumul acestora. De 3 ori pe saptamana este mai mult decat suficient.

Seminte de floarea soarelui. Foarte bogate in vitamina E si cupru, alaturi de multi alti nutrienti. Aceasta vitamina este vitala pentru sanatatea incheieturilor si te va ajuta mult. Cuprul ajuta la oxigenarea potrivita a tesuturilor, iar cei care au un nivel scazut de cupru risca sa se confrunte cu probleme in ceea ce priveste cresterea masei musculare.

Superalimente pentru musculatura – nu uita de alimentele ecologice

Cartofii dulci. Sunt la randul lor foarte bogati in vitamina A, recunoscuta pentru faptul ca ajuta, la randul sau, productia de testosteron. Sunt de asemenea o sursa de carbohidrati care pot ajuta cu stocarea de energie necesara pentru antrenamente.

Tahini. Stii deja ca este realizat din seminte de susan si are un continut ridicat de cupru, ideal pentru musculatura. Aceste superalimente vor ajuta musculatura sa se dezvolte corespunzator, gratie continutului de zinc, magneziu, calciu, etc. Tahini este si o sursa de proteine vegetale demna de luat in considerare.

Carne de vita (bio). Adica din vite care au fost hranite in mod natural, cu iarba verde. Aceasta carne are un continut ridicat de Omega 3 si va ajuta la scaderea inflamatiilor, fiind si o sursa excelenta de fier. Ajuta la transportarea oxigenului si este si o sursa minunata de proteine.

Sardine. Contin proteine din belsug, dar si Omega 3 si vitamina B12. Cea din urma joaca un rol esential in sustinerea metabolismului si in dezvoltarea musculaturii.

Cacao. In special cea cruda, este foarte bogata in fier si va ajuta la transportarea oxigenului in corp. Este si o sursa buna de proteina avand nu mai putin de 20 grame/per suta. Aceasta este si o sursa buna de magneziu si este vitala pentru cresterea masei musculare. Magneziul este esential pentru productia de energie in corp si ajuta tesuturile sa se extinda. Asa ca nu uita sa o introduci in dieta ta zilnica.

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *