Dressinguri pentru salata verde – RETETE simple

Aceste dressinguri pentru salata verde pe care urmeaza sa ti le prezentam sunt gustoase si usor de realizat. Desigur ca reprezinta cea mai buna idee atunci cand vrei ca salata sa aiba o aroma mai buna.

Stim ca poti cumpara cu usurinta din comert tot felul de sosuri, care de care mai gustoase. Nu ar fi nicio problema daca acestea ar fi sanatoase. Din pacate, aceste dressinguri pentru salata verde sunt adevarate bombe calorice. Si unde mai pui ca abunda in chimicale, sare si tot felul de arome artificiale.

Daca vrei sa mananci mai sanatos, iti recomandam cu incredere aceste retete minunate si usor de realizat, care vor conferi o aroma delicioasa preparatelor tale.

Dressinguri pentru salata verde – cand le vei incerca?

Vom incepe cu renumitul sos de iaurt pentru salate. Cu siguranta l-ai incercat si tu macar o data, dar ce ar fi sa pregatesti varianta originala, facuta chiar de tine?

Dressing cu iaurt grecesc (sau obisnuit)

Ai nevoie de:

  • 3 catei usturoi maruntit
  • o lingurita zahar brun
  • zeama de la o lamaie mare
  • 150 grame iaurt grecesc (sau de care preferi)
  • 3 lingurite patrunjel maruntit
  • o lingura ulei de masline
  • sare, piper si alte condimente pe care le preferi

Amesteca bine ingredientele si adauga sosul obtinut la salatele preferate de tine. Cu siguranta te vei bucura de o varietate de arome noi.

Dressinguri pentru salata verde – Caesar sau Vinaigrette?

Alte doua retete renumite pentru savoarea lor, plus ca sunt usor de realizat, la randul lor.

Dressing Caesar

Ai nevoie de:

un catel usturoi
o lingura otet
3 linguri ulei de masline
sucul de la 1/2 lime
2 linguri mustar
4 linguri maioneza de casa
o lingurita oregano

La fel ca si in cazul de mai sus, iti sugeram sa amesteci bine ingredientele (poti folosi chiar si un blender) si sa respecti cantitatile. In acest fel vei obtine un delicios dressging Caesar.

Dressing Vinaigrette

Ai nevoie de:

150 ml ulei de masline
100 ml otet
2 linguri de apa
1,5 linguri de mustar Dijon
1/2 lingurita pudra de usturoi
condimente italiene ( o lingurita) la alegere

Pune toate ingredientele in blender si obtine o reteta delicioasa. Apropo, daca vrei o varianta mai dulce a acestui dressing poti adauga si 100 grame de miere. Ii va conferi o aroma deosebita, preferata in special de catre cei care prefera dulciurile.

Salata de rosii si castraveti – la ce concluzie au ajuns expertii?

Evident ca ambele legume, luate separat, sunt mai mult decat bune pentru organismul nostru. Partea negativa se petrece in momentul in care cele doua ingrediente, rosii si castravetii, se amesteca.

De ce? Pentru ca, asa cum am precizat si inainte, cele doua au pH-uri diferite, adica stari bazice distincte. Rosiile sunt acide, iar castravetii alcalini, mai exact. Iar daca mai adaugi si ceapa, lucrurile nu stau cu nimic mai bine…vezi de ce >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *