Sport pentru pisici. Cum determini o felina sa faca miscare?

Poate ca este amuzant atunci cand te gandesti la un sport pentru pisici, dar cu siguranta si acestea au nevoie de miscare. Probabil ai remarcat si tu ca felinele au tendinta de a deveni apatice. In special cand stau toata ziua in casa, mananca in exces si nu prea au alte activitati.

Evident ca nu este sanatos nici pentru ele, asa cum nu este nici pentru oameni. Sedentarismul este un efect al statului excesiv care trebuie evitat cu orice pret. In special ca nu foloseste nimanui, ba chiar din contra. Sanatatea oamenilor, dar si a animalelor este pusa in pericol in acest mod.

Prin sport pentru pisici intelegem cateva activitati prin care le poti determina pe acestea sa fie mai energice. Asa ca, daca nu ai o curte in care acestea sa alerge cat este ziua de lunga, nu este niciun fel de problema. Avem si alte maniere prin care putem ajuta simpaticele creaturi sa fie mai fericite.

Sport pentru pisici – poti determina o felina sa faca miscare?

Desigur. Poate ca initial nu va fi usor, dar daca dai dovada de perseverenta vei atrage atentia pisicii tale. Chiar si cand acestea sunt prea relaxate si nu le intereseaza nicio alta activitate, in afara de…somn.

Ei bine, un prim lucru pe care l-ai putea face ar fi sa ascunzi mici „recompense” prin casa. In special in locurile preferate de pisica ta. Vei remarca faptul ca, odata ce le-ai ascuns, pisica ta va simti in scurt timp. Va incepe sa le caute, asa ca motivatia sa de a se plimba prin casa va fi ridicata.

Alta idee ar fi sa pui mici recompense insirate prin casa…dar la o distanta mai mare. Practic, pisica te va urma prin toata casa cand vei incepe sa le distribui. Va face si miscare, plus ca este o activitate distractiva si pentru tine.

Sport pentru pisici. Cum sa le stimulezi instinctul de vanatoare?

Desigur ca nu te vom pune sa cumperi pasari, soareci sau alte animale de talie mica pe care le vaneaza de obicei pisicile. Dar ai putea sa achizitionezi jucarii menite sa le atraga atentia. Inclusiv cele care se misca singure si se pot plimba prin toata casa. Cu siguranta pisica ta le va urmari, asa ca o vei ajuta sa aiba o preocupare ideala pentru orice felina.

In mod evident ca si aici vom savura amuzamentul situatiei, asa ca poate fi o activitate placuta pentru toata familia.
Poti sa asezi mancarea pisicii mai sus, in acest fel va fi motivata sa fie mai activa. Suporturile pentru pisici care imita copacii sau alte inaltimi din natura sunt ideale in acest sens.

Daca vrei poti sa scoti pisica la plimbare in aer liber, in special daca acesteia nu ii este teama si observi ca ii place sa fie in natura. Parcurile sunt ideale in acest sens.

Orice activitate vei selecta poti sa fii sigura ca este benefica. Nu lasa pisica sa devina apatica, supraponderala si fara prea mult chef de viata. Ofera-i o alimentatie echilibrata, nu o lasa sa manance in exces si ajut-o sa devina mai energica, chiar daca este o pisica de apartament.

De ce pisicile dorm pe stapanii lor?

In afara de faptul ca adora sa se cuibareasca sub paturile noastre pentru a mentine o temperatura optima, pisicile adora si mirosul stapanului. Este un fapt cunoscut ca felinele sunt cele care considera ca ele au “ales” stapanul. Asa ca presupun ca suntem de-ai lor, iar mirosul este foarte important, din acest punct de vedere.
O sa razi, dar micutele animale de casa adora si mirosurile parfumurilor noastre, asociind esenta cu ceva familiar. Asa ca nu doar tu esti fanul cosmeticelor, ci si pisica ta…mai multe despre acest subiect aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *