Salata de rosii si castraveti. De ce nu este indicata?

Daca si tu adori salata de rosii si castraveti, nu este nimic iesit din comun. Cu siguranta este una dintre preferatele romanilor de pretutindeni. Iar daca mai adaugi putina branza si ceapa, probabil ca te gandesti ca este mancarea perfecta de vara.

Din pacate, avem vesti mai putin imbucuratoare. Se pare ca celebra salata NU este tocmai sanatoasa. Asa ca nu este o idee buna sa o consumi prea des, din ce au observat nutritionistii. De ce au ajuns la aceasta concluzie? Ei bine, rosiile si castravetii au pH diferit, ceea ce inseamna ca pot produce neplaceri la nivelul intestinelor.

Ai observat ca uneori acest gen de salate te pot balona? Nu este nicio coincidenta, vei afla imediat de ce.

Salata de rosii si castraveti – la ce concluzie au ajuns expertii?

Evident ca ambele legume, luate separat, sunt mai mult decat bune pentru organismul nostru. Partea negativa se petrece in momentul in care cele doua ingrediente, rosii si castravetii, se amesteca. De ce? Pentru ca, asa cum am precizat si inainte, cele doua au pH-uri diferite, adica stari bazice distincte. Rosiile sunt acide, iar castravetii alcalini, mai exact. Iar daca mai adaugi si ceapa, lucrurile nu stau cu nimic mai bine.

Practic, sucurile gastrice din stomac vor fi afectate, iar tu vei experimenta balonarea, de cele mai multe ori. In special daca mananci prea multa salata cu rosii si castraveti.

Daca iti plac atat de mult cele doua legume, te incurajam sa le consumi, dar separat. Castravetii sunt minunati pentru organism, fiind alcalini si plini de vitamine. La fel si rosiile, dar incearca sa mananci aceste doua legume la mese diferite.

De exemplu o salata de castraveti cu lamaie merge de minune la o mancare de fasole sau o tocanita de cartofi. Rosiile merg perfect cu o portie de cartofi la cuptor, conopida, orezuri, etc.

Salata de rosii si castraveti NU este singura care te poate afecta!

Exista tot felul de combinatii alimentare nefericite. Asa cum ar fi consumul de fructe imediat dupa masa. Vei experimenta o ingreunare a digestiei (fructele vor fermenta) si aproape sigur te vei balona. Fructele NU sunt un desert, acestea se servesc inainte cu 30 de minute de masa, pentru a facilita digestia. De asemenea, cine consuma fructe inainte de masa va manca mai putin, asa ca sunt ideale pentru cei care vor sa se mentina in forma.

Pastele cu branza iarasi nu sunt tocmai recomandate, pentru ca ingredientele necesita timpi diferiti atunci cand vine vorba despre digestie, asa ca pot fermenta in stomac. De aceea te simti balonata, in special dupa ce le consumi.

Iaurtul cu fructe afecteaza flora intestinala si incetineste digestia, la fel si laptele cu banane. Asa ca gandeste-te de doua ori inainte de a consuma aceste mancaruri.

Nu uita sa mananci fripturi cu salate, broccoli sau sparanghel, in loc de cartofi prajiti. De asemenea, salatele nu trebuie sa contina prea multe ingrediente, altfel te vor ingrasa!

Pune doar sunca sau ou in salate, nu ambele. Lasa la o parte sosurile si nu adauga mai mult de 4-5 ingrediente naturale.

Dieta cu castraveti si oua – despre ce este vorba si cum se pune in aplicare

Practic, dieta ta de zi cu zi, in decursul acestei saptamani, va fi compusa din castraveti cruzi si 2 oua pe zi. In afara de acestea, mai ai voie sa mananci branza saraca in grasimi, grapefruit, salate de legume crude si rosii.

Asadar, in primele zile (sau prima saptamana, daca vrei sa tii 14 sau 21 de zile) va trebui sa mananci in urmatorul mod:

Micul Dejun…vezi dieta completa aici >>>

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *