Sucul de portocale proaspat. De ce sa-l bei mai des?

Sucul de portocale proaspat stors este una dintre cele mai bune alegeri, in special de dimineata. Cel putin asa vedem in filme, unde acest suc este nelipsit in prima parte a zilei.

De ce este atat de sanatos sa incepi ziua cu sucul de portocale proaspat? Ei bine, despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza, cand vom afla mai multe despre beneficiile renumitei bauturi.

Fiind bogat in vitamina C, fibre si betacaroten, sucul de portocale pare a fi, intr-adevar, alegerea perfecta pentru un start perfect. Tocmai de aceea vrem sa te convingem sa incepi ziua cu dreptul, adica consumand un suc de portocale pe stomacul gol.

Sucul de portocale. Pentru o dimineata perfecta!

Cu siguranta te vei simti mai bine daca vei porni ziua cu dreptul, in special daca alegi sa storci chiar tu sucul. Alege portocale naturale, ecologice daca poti, pentru un plus de savoare si vitamine.

Ce beneficii vor fi?

Organismul tau se va curata mai usor de toxine, iar tranzitul intestinal va fi imbunatatit, la fel si digestia. Antioxidantii, flavonoizii si betacarotenul te vor ajuta sa previi bolile cronice, precum cele de inima, cancerul sau diabetul.

De asemenea, procesul imbatranirii este incetinit in cazul persoanelor care consuma sucuri naturale. Nici nu este de mirare, in acest fel radicalii liberi vor fi eliminati, iar tu vei preveni imbatranirea prematura a celulelor.

Vei preveni afectiunile cardiovasculare si colesterolul marit, doar consumand un pahar de suc de portocale proaspat stors. Desigur ca iti recomandam sa si mananci mai sanatos, pentru un organism mai puternic.

De exemplu, la micul dejun ai putea servi cereale integrale cu fructi, nuci sau migdale.

Sucul de portocale. Poti sa-l amesteci cu cel de grapefruit?

Desigur, in acest fel vei avea parte si de beneficiile inegalabile ale sucului de grapefruit. Acesta este renumit pentru faptul ca ajuta in procesele de slabire si nu numai.

Este bogat in vitamine precum C, dar si A, B, E si K. Nu duce lipsa nici de minerale si contine calciu, acid folic, fosfor si potasiu. Are in compozitie si flavonoide, licopen si glucarat, asa ca poate preveni si lupta impotriva cancerului.

Previne boli precum ateroscleroza, dar si insomniile, gripa si starile de oboseala. Asa ca, in dieta rapida cu grapefruit vei avea parte de nenumarate beneficii, pe langa faptul ca slabesti cu succes.

Pe de alta parte, sucul de portocale contine vitaminele din seria de B-uri (B2, B3, B6), asa ca sustin sistemul nervos. Apropo, stiai ca sucul de portocale este indicat si in cazul celor care nu pot dormi sau se simt depresivi? In acel caz poti bea 2-3 pahare de suc de portocale pe zi.

Apropo, celebrul suc de sfecla cu morcovi merge de minune combinat cu acesta de portocale, in special daca vrei sa aiba o aroma mai gustoasa.

Sucul de portocale. Poti face si limonada?!

Da, poti. Dupa ce ai stors o lamaie, pune si cateva linguri de suc de portocale. Adauga si cateva frunze de menta si amesteca bine. Acum pune apa plata sau minerala si bucura-te de o limonada speciala si savuroasa. Nu uita sa adaugi si cateva cuburi de gheata si te vei simti rasfatata.

Vei adora sa savurezi o astfel de bautura chiar si la munca, dar si intr-o seara de vara.

Dieta cu suc de portocale – cum vei proceda?

Sucul de portocale abunda in vitamine si minerale, asa ca vei fi mai energica. Are in compozitie: vitamina A, B, C, dar si fibre, fosfor, magneziu, potasiu, calciu si cupru.

Are un continut redus de calorii, te ajuta sa elimini cu succes toxinele, stimuleaza imunitatea si previne imbatranirea pielii. Asa ca este bine sa-l consumi deseori si cand nu te afli la dieta de slabire.

Dieta cu suc de portocale – exemplu de meniu

Mic dejun: o cana de suc proaspat de portocale, un bol cu cereale integrale, putin lapte vegetal si cateva nuci, o cafea

Gustare: o portocala

Pranz: un piept de pui la gratar cu spanac, o supa crema de legume si un pahar de suc de portocale…vezi dieta completa aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *