Rontaitul intre mese sau in fata televizorului

Fara doar si poate ca rontaitul intre mese nu este nici pe departe un obicei sanatos, in special ca oamenii tind sa aleaga alimente mai putin sanatoase. Nu auzi pe nimeni sa manance morcovi cruzi sau gulii atunci cand se uita la un film.

De cele mai multe ori „castiga” floricelele, chips-urile, alunele, semintele si multe alte produse similare. Desigur ca sunt gustoase, dar iti poti imagina ca acestea nu au mare legatura cu sanatatea. Sau slabitul. Asa ca nu te mira sa auzi ca rontaitul intre mese poate fi unul dintre principalele motive pentru care te ingrasi.

Astazi vom afla cum poti scapa de acest obicei si ce poti manca intre mese, pentru a fi sigura ca nu vei afecta sanatatea sau silueta.

Rontaitul intre mese – o activitate distractiva

Nu manca doar pentru distractie. Pentru ca asa se pune problema. Mai ales cand vorbim despre gustarile din fata televizorului. Parca este mai amuzant sa mananci si niste floricele si sa bei o bere. Sau doua. Si uite asa acumulezi tot felul de calorii in plus si nu stii de ce te ingrasi. Secretul consta in alegerile tale. In sensul ca ar fi indicat sa mananci rontaieli sanatoase si mai putin calorice.

Gustari de vara – cele mai savuroase

Porumb fiert. Ideal de servit in special in acele zile in care caldura pare sa-si faca de cap. Nu contine mai mult de 100 de calorii si este bogat si in fibre. Abunda si in apa, asa ca te va mentine hidratata. Unge-l cu putina sare de mare si putin ulei si savureaza o gustare grozava si hranitoare.

Bruschete. Sezonul cald este si sezonul legumelor proaspete, asa ca rosiile vor fi la mare inaltime. Cumpara-le direct de la mici producatori si savureaza o gustare minunata. Prajeste sau usuca la cuptor cateva felii de paine de secara, unge-le cu usutoroi si pune rosii cu busuios si putin ulei de masline deasupra. Te vei bucura ca ai optat pentru acest fel de mancare…vezi mai multe gustari sanatoase aici >>>

Rontaitul intre mese – ce sa alegi?

Opteaza pentru chipsuri din orez. Vei ramane uimita sa vezi cat de gustoase sunt. In special cele cu arome. Si nu sunt nici pe departe atat de „bogate” in chimicale precum cele obisnuite. Sunt bune si pentru copii, iar chipsurile de orez cu sare sunt chiar gustarea ideala. Merg bine si cu un pahar de vin alb. Apropo, opteaza mai des pentru un pahar de vin, chiar daca berea iti place mai mult. Vei scadea considerabil numarul de calorii asa. Plus ca un vin de tara este mult mai sanatos si poate fi foarte racoritor, cu putina apa minerala.

Gustari cu mai putine grasimi. Cauta-le in magazine, vei vedea ca exista. O alternativa foarte buna sunt si covrigeii din faina integrala. Pot fi foarte gustosi si ii vei gasi cu usurinta in plafare sau magazine naturiste. Nu uita de chipsurile de quinoa sau cele fara sare.

Smoothie-uri. Perfecte pentru serile in care nu vrei sa mananci. Alege sa faci un smoothie din fructe de padure cu putina miere si cateva seminte de in. O minune de bautura, iti va placea cu siguranta. Plus ca vei scapa de senzatia de foame si de rontaitul intre mese.

Tine minte ca aceste gustari despre care vorbim astazi sunt nocive pentru cei mici, asa ca invata-i cu cele sanatoase. Ofera-le mai des morcovi, mere, smoothie-uri, saratele integrale, sucuri naturale, etc. Este foarte adevarat ca tu esti responsabila de alegerile celor mici, in prima parte a vietii lor. Invata-i sa opteze pentru alimente sanatoase si minunate, care ii vor ajuta in procesul de crestere.

4.75/5 (8)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *