De ce sa nu dormi pe partea dreapta?

Poate ca nu stiai, dar chiar si felul in care dormim ne influenteaza sanatatea, asa ca astazi vei afla de ce sa nu dormi pe partea dreapta. Stim, multi dintre voi isi doresc sa doarma in acest fel si este partea lor preferata, dar se pare ca studiile nu ne indica
sa adormim in acest mod.

Poate ca nu te asteptai la aceasta veste, dar cercetatorii sunt convinsi ca cel mai bine este sa dormi pe partea stanga! Suntem constienti ca poate fi o veste mai putin imbucuratoare pentru cei care preferau cealalta parte, dar specialistii vin cu argumente in acest sens.

De ce sa nu dormi pe partea dreapta? Pentru ca nu este la fel de eficient pentru sanatate, asa ca ar fi bine sa te dezveti. Exista si o explicatie logica, organele importante fiind situate pe partea stanga.

De ce sa nu dormi pe partea dreapta? Iata cateva explicatii

Asa cum iti precizam mai devreme, organele sunt situate in partea stanga, asa ca circulatia sangelui in aceasta zona este foarte importanta. Asa ca vei ajuta organele sa fie mai bine oxigenate din toate punctele de vedere!

Iata de ce ar fi bine sa dormi pe partea stanga:

Digestia va fi favorizata. Poate ca nu stiai, dar atat stomacul cat si pancreasul sunt, in mare parte, situate in partea stanga. Asadar, enzimele digestive vor fi secretate mai usor, atat timp cat vei dormi pe partea stanga.

Sistemul limfatic va fi imbunatatit. Daca vrei ca toate elementele importante din corp sa fie transportate corespunzator, ar fi bine sa dormi pe partea stanga. Aceste substante importante vor fi filtrate mai usor, datorita acestei schimbari minore.

Vei beneficia de o inima mai sanatoasa. Cat se poate de adevarat! Fluxul sangvin va duce la o mentinere a sanatatii cardiovasculare, asa ca incearca sa dormi pe partea stanga. In acest mod, circulatia sangelui va fi facilitata.

Activitatea splinei va fi in parametrii optimi datorita acestei modificari, iar sistemul limfatic va fi sustinut intens.

De ce sa nu dormi pe partea dreapta – ce trebuie sa stie gravidele?

Femeile insarcinate ar trebui sa doarma pe partea stanga. In acest fel, spatele nu va mai fi sub tensiune, iar sangele va circula mai usor catre fat. In general femeile insarcinate se plang de durerile de spate, asa ca nu lasa aceasta problema sa te copleseasca. Este indicat pentru gravide sa doarma si cu o perna intre genunchii flexati.

Imbunatateste calitatea somnului. Te vei trezi mai odihnita si mai plina de viata, odata ce vei incepe sa dormi pe partea stanga. Nu uita sa te culci mereu la aceeasi ora si sa nu exagerezi cu somnul. In jur de 8 ore pe noapte este mai mult decat suficient. Incearca sa ai activitati relaxante inainte de somn, pentru a fi sigura ca te odihnesti bine.

Somnul insuficient sau in exces – ingrasare si imbolnavire

Intr-o lume din ce in ce mai ocupata, se pare ca devine o provocare prea mare sa dormi macar 7 ore pe noapte…Din pacate, somnul insuficient poate duce la somn in exces, in alte zile. In cele din urma, organismul va deveni complet bulversat, ceea ce poate duce la reale probleme de sanatate. Asa ca ai grija de tine.

Desigur ca cine nu se odihneste suficient risca sa fie depresiv, nervos si stresat mult mai des. Tocmai de aceea astazi dorim sa iti prezentam riscurile.

Multi au senzatia ca somnul nu este atat de important…citeste mai multe despre beneficiile somnului calitativ aici >>>

4.74/5 (68)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *