Papadia si beneficiile sale uimitoare

Poate ca nu stiai, dar si papadia are beneficii uimitoare asupra sanatatii si organismului, asa ca astazi vom descoperi impreuna aceasta planta pe care sigur o stii de pe vremea copilariei. Daca ai avut o gradina sau ai stat la bunici, cu siguranta o cunosti si stii ca este de culoare galben intens.

Radacina papadiei este folosita in medicina traditionala de sute de ani, asa ca papadia este si o planta medicinala. Superalimentele sunt la mare cautare in ziua de astazi si nici nu este de mirare. Intr-o lume in care medicamentele sunt la putere, ar fi cazul sa ne intoarcem si la leacurile naturale. Mult mai sanatoase si eficiente, in cele mai multe cazuri.

Asa ca papadiile sunt utile nu doar pentru a ne indeplini dorintele, asa cum credeam cand eram copii, ci pentru multe altele. Haide sa vedem cum putem folosi aceasta planta minunata.

Papadia – cum se foloseste?!

In tari precum Rusia, India si China, radacina de papadie este folosita pentru a trata ficatul, fiind un remarcabil hepatoprotector. Iar proprietatile papadiei nu se opresc aici. Aceasta este eficienta si poate proteja si pielea, oasele si rinichii, asa cum vom descoperi impreuna.

Iar cercetarile specialistilor arata ca peste 45% din radacina papadiei contin inulina, o glucida de origine vegetala care incetineste rata digestiva si absortia intestinala. Asa ca este eficienta si pentru prevenirea obezitatii, a problemelor digestive si chiar poate preveni cancerul si osteoporoza.

Ca si cum nu ar fi de ajuns, papadia este bogata si in vitamine si minerale precum:

  • Vitamina A
  • Vitamina C
  • Vitamina K
  • Vitamina E
  • Betacaroten
  • Foliati
  • Calciu
  • Magneziu
  • Fier
  • Potasiu

Ceaiul de papadie ar trebui folosit de catre persoanele care au nisip sau pietre la rinichi, dar si de cele care sufera de cistite si chiar anemie. Cel mai bine este sa faci rost de aceste plante de la micii producatori. Pune cateva frunze la o cana de 200 ml si lasa-l un pic sa se infuzeze. Poti sa adaugi si un indulcitor daca vrei.

Ceaiul de papadie se va folosi si pentru eliminarea lichidelor din corp, detoxifiere, cresterea apetitului, poate preveni si consumul de cafea.

Papadia contine acid clorogenic, prezent si in cafea, asa ca s-ar putea sa nu mai poftesti asa de mult la cofeina.

Papadia – efecte detoxifiant puternic!

Sangele uman tratat cu compusii fenolici din papadie are o activitate antioxidanta mai puternica, ceea ce duce la prevenirea bolilor cauzate de stresul oxidativ. Studiile au mai aratat ca planta de papadie poate intari sistemul imunitar, care va lupta mai eficient impotriva infectiilor de tot felul.

Papadia sustine si sanatatea oaselor tale! Da, asa ca osteoporoza ar putea fi prevenita cu ajutorul acestei plante, arata cercetarile pe animale. Substantele continute de papadie au dus la inhibarea celulelor care cauzeaza osteoporoza. Inulina, calciul si vitamina K sunt, de asemenea, vitale pentru a sustine starea de sanatate a oaselor tale.

Si in cele din urma, papadia, radacina acesteia, dar si ceaiul facut din frunze sustin procesul de slabire. Asadar, metabolismul va functiona mai bine, absortia grasimilor va fi redusa, precum si constipatia, pentru ca papadia are si proprietati diuretice.

Poti alege sa faci si ceai de radacina de papadie, mult mai intens decat cel din frunze. Ceaiul se prepara prin infuzarea unei lingurite de radacina uscata la o cana cu apa fierbinte. Acoperiti cana si lasati sa actioneze pentru 15-20 de minute, apoi savurati-l dupa bunul plac.

Nu uita sa alegi ceaiuri organice, calitative, pe care le poti gasi oricand in magazinele naturiste, de specialitate.

5/5 (8)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *