Adauga aceste 7 fructe pentru a vitaminiza apa de baut

O buna hidratare este esentiala sanatatii tale. Apa este de neinlocuit, si nimic produs piata de consum nu echivaleaza proprietatile acesteia de a te energiza, revigora, rehidrata – pe scurt, pentru a te mentine sanatoasa. Dar asta nu inseamna ca nu o poti imbunatati. Ii poti creste beneficiile prin adaugarea unor ingrediente care iti sunt, cu siguranta, la indemana (macar o parte dintre ele). Adauga fructe pentru a vitaminiza apa de baut.

Apa poate avea si gust

Ingredientele sugerate aici nu numai ca vor da un gust placut si racoritor paharului tau de apa, dar ii vor adauga o serie de minerale si vitamine.

Mai multe companii incearca sa produca indulcitori, siropuri si alte metode de a da un gust placut apei. Acestea contin deseori zahar, indulcitori si coloranti artificiali care iti pot altera sanatatea in timp. Nu este asa ca ar fi minunat sa te poti hidrata sanatos si la un pret accesibil? Iata cateva ingrediente care pot fi adaugate in apa de baut, care iti vor stimula pofta de a te hidrata cat mai des.

Adauga aceste fructe pentru a vitaminiza apa de baut

1. Mere

Merele contin fier si nu te ingrasa. Fierul ajuta la intarirea musculaturii si lupta impotrva oboselii. Chiar daca ele sunt in mod tipic un fruct tipic sezonului de toamna, ele sunt disponibile pe tot parcursul anului. Cu un continut bogat in vtamina C, merele iti intaresc sistemul imunitar si te protejeaza de raceli.

Alege soiul preferat iar apoi adauga cateva felii proaspat taiate in apa de baut.

2. Afine

Afinele sunt o sursa importanta de antioxidanti. Antioxidantii te protejeaza impotriva cancerului si mentin celulele tinere si sanatoase pentru mai mult timp. Antioxidatii sunt necesari la orice varsta, dar mai ales pentru femeile de peste 35 de ani. Ele sporesc ritmul de inmultire celulara, ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva bolilor si sporesc sansele de viata.

Spala cateva afine si apoi adauga-le in apa de baut. Poti alege sa le adaugi intregi, sau taiate – dupa preferinte.

3. Grapefruit

Acest citric este o aditie excelenta pentru paharul tau cu apa, mai ales intr-o zi insorita de vara. Bogat in vitamina C, cu un gust puternic si racoritor, el ar trebui sa fie nelipsit. Nu in ultimul rand, el ajuta la detoxifierea organismului.

Taie cateva felii de grapefruit si adauga-le intr-un pahar cu apa (de preferat rece sau la temperatura camerei).

4. Kiwi

Pe langa gustul lor savuros, kiwi ajuta la intinerirea celulelor. El este fructul numarul unu cand vine vorba de intinerirea pielii. Consuma un kiwi pe zi pentru un ten radiant si cu mai putine riduri.

Adauga cateva felii de kiwi cu sau fara alte fructe, in apa de baut.

5. Lamai si lime

Atat lamaile cat si lime pot fi adaugate in apa. In mod traditional, ele sunt folosite pentru limonade. Au un efcet racoritor, sunt bogate in vitamina C si te revigoreaza in zilele toride de vara.

Nu este neaparat ecesar sa faci o limonada pentru a te bucura de beneficiile acostor citrice. Adauga cateva felii in apa, impreuna cu o crenguta de menta si eventual o felie de portocala. Delicios si sanatos!

6. Portocale

Tot din sfera citricelor, portocalele sunt usor de gasit in magazine si cateva felii adaugate in apa, pot face o mare diferenta atat pentru papilele tale gustative cat si pentru sanatate. Portocalele contribuie la detoxifierea organismului, il vitamineaza si revigoreaza.

7. Perele

Excelente atat pentru gatit cat si pentru a adauga savoare apei tale. Perele contin glucoza, ceea ce iti determina organismul sa produca mai multa energie. Un pahar cu apa si cateva felii de para adaugata, iti va da un boost de energie.

 

Mai poti adauga:

  • crenguta de menta – prospetime si imbunatatirea circulatiei
  • zmeura – gust si vitamine
  • miere – indulcitor natural si sanatos, cu proprietati antiseptice si care imbunatateste sistemul imunitar
5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *