Cancerul gastric. Ce factori il pot declansa?

Cancerul gastric nu este nici pe departe un subiect placut, dar preventia acestuia poate fi o idee foarte buna. In special ca ne confruntam cu o adevarata criza a maladiei, asa ca este momentul sa facem mai mult, pentru a fi sanatoase. In trecut era suficient sa ai ce manca pentru a fi sanatos, evitand desigur excesele.

Dar acum 20 sau 30 de ani nu se punea problema ca mancarea poate fi atat de nociva incat sa ne imbolnaveasca de-a dreptul. De asemenea, nivelul de stres nu era atat de ridicat, iar oamenii duceau o viata tihnita. Din pacate, in ziua de astazi lucrurile s-au schimbat si nu in bine. Cancerul gastric este din ce in de mai des intalnit, dupa cel de colon sau pancreas.

Din nefericire, daca nu este descoperita la timp si nu se iau masuri, acesta boala poate fi fatala. Asa ca astazi vom afla care sunt riscurile si cum putem preveni aceste situatii.

Cancerul gastric – de ce apare atat de des?

Pentru ca nu mai avem grija de noi cum se cuvine. Netratarea la timp a unui ulcer, agitatia si problemele digestive pot duce la consecinte fatale!

Asa se face ca dieta este extrem de importanta. In special daca te stii cu un stomac sensibil. Nu uita sa mananci cat mai sanatos, evita fast-food, mezeluri, carne in exces si opteaza mai des pentru salate, adica fructe si legume proaspete. Semintele, nucile si alimentatia vegetariana poate fi cea mai buna idee. Nu inseamna ca trebuie sa fii vegetariana neaparat ci sa reduci consumul de alimente animale in favoarea celor vegetale.

Dieta care previne cancerul – ce ar trebui sa stii

De ce este recomandat ca cei care sufera de cancer sau care vor sa previna boala, sa recurga la acest regim alimentar? Principiul acestei diete ketogenice este urmatorul: cancerul are nevoie de glucoza pentru a supravietui. Carbohidratii se transforma in glucoza, asa ca scaderea nivelului de glucoza presupune limitarea consumului de carbohidrati si de zahar…mai multe despre dieta anticancer aici >>>

Asadar, o alimentatie echilibrata si sanatoasa va duce la mentinerea unei digestii optime.

De asemenea, cei care sufera de ulcer gastric, ar trebui sa acorde o atentie sporita acestei afectiuni si sa nu o neglijeze. Nu uita ca bolile precum ulcerul sunt cauzate de alimentatia defectuoasa si stres. Ai observat probabil ca atunci cand te enervezi sau ai emotii te iau durerile de stomac? Nu este intamplator.

Cancerul gastric – simptome pe care NU trebuie sa le ignori

Atunci cand remarci ca:

  • nu ai pofta de mancare
  • suferi de anemie, balonare, oboseala cronica
  • te deranjeaza stomacul si ai greturi, varsaturi, scazi foarte mult in greutate
  • suferi de diaree, icter sau alte dureri

…nu mai sta pe ganduri si consulta un medic. Cancerul gastric se poate instala si tu poti sa nu stii nimic! O endoscopie este binevenita si poate arata ce se petrece in interiorul stomacului. Este o procedura neplacuta, dar nu te lasa intimidata, in special ca prevenirea este mult mai simpla. Oricum pacientul este sedat usor, in aceste cazuri.

Asadar, invata sa mergi la medic mai des, in special atunci cand nu te simti bine. In rest, tine minte, cancerul gastric precum si restul sunt maladii cauzate de stres si malnutritie.

Asa ca invata sa ai grija de tine, bucura-te mai mult de viata, mananca sanatos si nu uita sa faci mai multa miscare!

4.8/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *