Retete cu loboda. Incearca-le primavara aceasta!

Iti vom prezenta astazi cateva retete cu loboda absolut savuroase, care te vor face sa indragesti mai mult aceasta planta. Poate ca nu stiai, dar loboda abunda in vitamine, minerale si fibre. Asa ca ai toate motivele sa incepi sa o consumi mai des.

Mentionam ca loboda contine vitamina C, vitamina K, calciu, magneziu, fosfor, fier, carotenoizi, proteine, zinc si seleniu.

Mai trebuie sa stii despre loboda ca are aproape de doua ori mai multa cantitate de vitamina C decat lamaia sau ananasul. Tocmai de aceea, dieta cu loboda nu te va ajuta doar sa slabesti, ci iti vei intari sistemul imunitar. Descopera si dieta cu loboda >>>

Asadar, daca te-ai saturat de traditionala ciorba de loboda pe care o prepara mamele noastre, atunci este momentul sa descoperi preparate noi. Exista multe retete cu loboda la care poate nu te-ai fi gandit. Si frumusetea consta in faptul ca se prepara rapid, unele dintre acestea.

Atentie!

Loboda contine si acid oxalic. Atentie, persoanele care au pietre la rinichi ar trebui sa o evite, la fel ca si spanacul, nu sunt benefice in aceste cazuri.

Reteta cu loboda – ce poti gati

1. Supa crema de loboda

Ingrediente:

– 3 legaturi de loboda ( de la piata, preferabil)
– 1 ceapa
– 2 cartofi mici
– 1 morcov
– 1 pastarnac
– ulei
– sare, piper, condimente ( dupa gust)

Mod de preparare:

In primul rand, vei curata cartofii, morcovul si pastarnacul si ii vei taia cubulete. La fel si ceapa. Incinge putin uleiul si adauga ceapa taiata marunt si legumele curatate si maruntite in prealabil. Adauga apa peste ele si lasa-le pret de 20 de minute sa fiarba. Apoi, adauga frunzele de loboda si mai lasa totul sa fiarba inca 10 minute.

Apoi, inchide focul si lasa compozitia obtinuta sa se raceasca. Dupa aceea, pune totul in blender si lasa-le sa se omogenizeze. Toarna supa obtinuta intr-o oala si pune condimentele. Vei ramane uimita de savuroasa supa obtinuta. Desigur, nu uita de crutoane sau paine integrala prajita. Va merge de minune! Aceasta se numara printre acele retete cu loboda de care te vei indragosti iremediabil.

 

2. Smoothie cu loboda

Ingrediente:

– o legatura de loboda
– o banana
– un mar/o para
– o lingurita de miere
– fulgi de cocos
– apa plata

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele in blender si acopera-le cu apa. Amesteca totul si serveste cu cateva cuburi de gheata. S-ar putea sa fie mai mult de un pahar, asa ca mai pastreaza pentru mai tarziu. Sfat: Pune ce ramane intr-o sticla de sticla, plasticul nu este tocmai recomandat pentru pastrarea bauturilor de acest gen.

Apropo, acest smoothie cu loboda va fi o gustare perfecta sau un mic dejun sanatos si rapid. Consuma cat mai des astfel de bauturi nutritive si pline de vitamine.

3. Salata de loboda

Ingrediente:

– 1 legatura de loboda
– o salata verde
– 100 grame branza feta
– o ceasca de masline verzi
– ulei de masline
– sare, piper

Mod de preparare:

Amesteca ingredientele si serveste alaturi de o friptura, peste la gratar, ciuperci gratinate, etc. In sezonul calduros, o salata de acest gen va fi exact ceea ce ai nevoie. Nu uita ca aceste retete cu loboda sunt si foarte nutritive.

4. Mancare de cartofi cu loboda

Ingrediente

– 2 legaturi de loboda
– 500 grame de cartofi
– 1 cutie de ciuperci champignon
– ulei
– sare, piper

Mod de preparare:

Se curata cartofii si ceapa. Apoi, se caleste putin ceapa in ulei si se adauga si cartofii. Se completeaza cu apa. Se lasa la fiert pana cartofii sunt aproape facuti. Atunci se adauga ciupercile si loboda, curatata si maruntita in prealabil. Se mai da un clocot si se inchide focul. Poti sa mai adaugi condimentele preferate, la final.

Retete cu loboda – mananca mai proaspat in sezonul cald

Avand in vedere ca urmeaza sa apara toate fructele si legumele specifice sezonului, fa o misiune din a consuma cat mai multe. Ar fi pacat sa ratezi aceste minunatii, care iti vor intari sistemul imunitar si digestia.

Plus ca este mult mai sanatos si ieftin sa mananci mai multe legume, garantat. Mergi mai des prin piata, inca mai exista tarani de la care poti cumpara tot felul de alimente calitative si autentice. Pofta buna!

 

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *