Lapte vegetal facut in casa – reteta simpla

Dupa cum stii, un lapte vegetal facut in casa este superior celui din comert. Iar vestile bune nu se opresc aici. Din fericire, se poate realiza intr-un mod simplu si la indemana oricui. Ai nevoie de caju, ovaz sau migdale, pentru a realiza rapid o reteta de lapte vegetal facut in casa.

Daca vrei sa aiba o aroma speciala, poti adauga si nuca de cocos rasa, care ii va da o savoare aparte. Oricum ar sta lucrurile, iti sugeram sa incerci sa il prepari chiar tu. Vei observa ca, daca ai blender cu putere medie, lucrurile vor merge repede si simplu.

Un lapte vegetal este superior celui animal, in special ca nu are grasimi, iar nivelul caloric este mai scazut. Iar cei care le-au testat stiu deja ca au o aroma deosebita si diafana.

Esti gata sa-l prepari chiar tu?

Lapte vegetal facut in casa – cum se face

Ingrediente:

  • o mana de caju
  • un pahar cu apa plata
  • un praf de sare
  • un praf de scortisoara

Mod de preparare

Se lasa nucile de caju la inmuiat, cu o seara inainte, in paharul cu apa plata. De dimineata, se pune totul in blender si se amesteca pana la omogenizare. Daca vrei un lapte pur, fara mici bucatele de caju, il poti da prin tifon sau sita. Sau se poate savura, ca atare, cu cereale integrale sau in smoothie-uri. Oricum ar fi, este delicios si se poate depozita pana a doua zi la frigider.

Evident ca il poti folosi si la prajituri sau alte preparate, cum ar fi banana bread (paine/chec de banane).

Chec cu banane de post

Ingrediente

– 3-4 banane coapte
– 1 cana cu zahar brun, la care se adauga un zahar vanilat
– 150 ml ulei de floarea soarelui
– o cana faina integrala
– 1 praf de copt
– migdale maruntite pentru decor
– fulgi de cocos, optional ( doar daca iti place aroma)

Mod de preparare…vezi reteta completa aici >>>

Lapte vegetal facut in casa – fulgi de ovaz si nuca de cocos

Ingrediente:

  • o mana de fulgi de ovaz
  • un pahar cu apa plata
  • un praf de sare
  • un praf de scortisoara
  • fulgi de nuca de cocos (dupa gust)

Mod de preparare

Se lasa fulgii de ovaz la inmuiat, cu o seara inainte, in paharul cu apa plata. De dimineata, se pune totul in blender si se amesteca pana la omogenizare. Daca vrei un lapte pur, fara mici bucatele de ovaz, il poti da prin tifon sau sita. Va avea o aroma excelenta, in special datorita gustului de cocos.

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *