Uleiuri esentiale pentru relaxare. Care sunt cele mai bune?

Poate ca nu te-ai fi gandit, dar acele uleiuri esentiale pentru relaxare sunt o terapie demna de luat in seama, care chiar functioneaza. Asa ca, daca vrei sa te relaxezi dupa o zi agitata de munca, nu uita sa iei in calcul si aceasta metoda.

Desigur, astazi vom descoperi impreuna care sunt uleiurile care iti influenteaza starea de spirit. Si ce trebuie sa ai la indemana cand te simti stresata sau agitata. Vei ramane uimita cand vei afla cat de simplu poate fi sa te relaxezi, de fapt. Daca mai faci si o meditatie si o ora de pilates, te vei simti minunat.

Asa cum te astepti, este nevoie de disciplina pentru a ajunge la o stare de detasare. Doar asa te vei putea bucura mai mult de momentul prezent.

Stresul este ca un virus si a ajuns sa afecteze peste 60% dintre oamenii moderni, asa ca incepi sa te intrebi daca toate aceste progrese economice si tehnnologice nu au facut mai mult rau decat bine…Sau poate nu stim noi sa gestionam foarte bine situatia.

Cum resimtim stresul? Exista foarte multe „simptome”, de la insomnii si o senzatie de iritare permanenta pana la probleme digestive si reproductive.

Dar aceste uleiuri esentiale pentru relaxare te vor ajuta foarte mult. Nu ai nevoie de tratamente costisitoare pentru a iesi din astfel de situatii. Rare sunt situatiile cand acestea chiar se impun. De cele mai multe ori este vorba despre adoptarea unei atitudini pozitive asupra vietii.

Atacurile de panica si anxietatea – printre cele mai intalnite afectiuni ale mentalului

Dupa cum poti sa iti imaginezi, aceste stari sunt generate de un mental afectat de stres, frici precum si alte stari similare. Persoana in cauza are o dificultate in a se relaxa, ceea ce poate fi foarte neplacut.

Chiar daca sunt atatea medicamente pentru astfel de situatii, ar fi mai bine sa incerci o varianta naturista, prima data. Cine stie, poate vei avea surprize mai mari si mai placute decat ai fi crezut.

Uleiuri esentiale pentru relaxare – este momentul sa faci cunostinta cu acestea

Este important sa achizitionezi un difuzor pentru uleiuri esentiale, pentru a te putea bucura de mireasma lor, chiar la tine acasa. Atunci cand inhalam un ulei de acest gen, acesta intra imediat in actiune si ajunge la creierul nostru. De acolo, incepe sa influenteze emotiile, memoria, fluxul sanguin, precum si bataile inimii, hormonii si…stresul! Doar o simpla adulmecare a unui ulei esential concentrat poate sa puna organismul in functiune, determinand productia de neurotransmitatori precum serotonina si dopamina.

Daca vrei sa te bucuri din plin de efectele acestor uleiuri esentiale pentru relaxare, ar fi bine sa plasezi cate un difuzor sau dispozitiv special, in fiecare dintre camerele casei tale. Se pare ca exista companii care permit plasarea acestora si in birouri, fiind dovedit ca ajuta la diminuarea anxietatii la locul de munca.

Uleiul esential de bergamota este indicat in cazul celor care vor sa se elibereze de stres, iar compozitia sa unica te va ajuta sa te relaxezi rapid.

Iata si un amestec pe care trebuie sa il pui in difuzorul tau:

– 3 picaturi ulei esential de rozmarin
– 2 picaturi ulei esential de lavanda
– 2 picaturi ulei esential de portocal salbatic
– o picaturi ulei esential de menta

Uleiuri esentiale pentru relaxare – alege doar produse 100% naturale

 

Foarte important atunci cand vine vorba despre uleiurile esentiale. Tine minte ca cele care contin o gramada de chimicale te vor afecta serios. Nu face rabat de la calitate in aceasta situatie, chiar daca este tentant sa cumperi acele uleiuri „naturale” cu 5 lei. Din pacate exista si multe „facaturi” chinezesti pe care ar trebui sa le eviti.

Cumpara uleiuri doar din magazine naturiste specializate, unde stii ca produsele sunt certificate si originale.

Alege acele uleiuri speciale, care sigur iti vor schimba starea de spirit. Nu uita sa adopti o viata mai sanatoasa, sa bei multa apa si sa faci miscare. Si tine minte ca stresul si problemele de la serviciu nu sunt prioritare. Succes!

 

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *