Beneficiile gutuilor: de ce trebuie sa le consumi cat mai des

Sfarsitul verii si toamna vor aduce o gramada de fructe in atentia ta, tocmai de aceea ar trebui sa te bucuri si de beneficiile gutuilor.

Aceste fructe nu se numara printre favoritele tuturor, dar contin o gramada de vitamine si antioxidanti. Asa ca, cu toate ca nu le consideri la fel de savuroase precum sunt capsunile, nu le evita. De ce? Ei bine, vei afla o gramada de lucruri despre gutui, pe care nu le banuiai. Ca toate fructele contin vitamine si minerale este un fapt, dar oare ce are in compozitie acest fruct amarui?

Beneficiile gutuilor sunt surprinzatoare, acestea continand vitamina A, B si C, precum si calciu, fier, sodiu si magneziu. Au in compozitie antioxidanti si fibre, asa ca mananca din belsug. Si nu sunt perisabile. Daca le vei depozita intr-un loc racoros, le vei putea savura chiar si in noiembrie sau decembrie.

Sa iti mai spunem ca au rol esential in tratarea bolilor precum ulcerul, hepatita sau colita? Indicate si in afectiunile legate de rinichi si plamani.

Beneficiile gutuilor, ce trebuie sa stii

– contin fibre din belsug, asa ca daca ai probleme cu tranzitul trebuie sa le introduci in dieta ta zilnica. Macar atat cat dureaza toamna- au rolul de a reduce colesterolul „rau”, gratie mineralelor continute.

Inima ta are nevoie de asa ceva, asa ca nu uita sa le consumi in stare naturala. Compoturile nu sunt la fel de eficiente- stai departe de bolile cronice, cu ajutorul antioxidantilor continuti de aceste fructe.

Beneficiile gutuilor sunt utile si pentru aceia care vor sa se fereasca de cancer, boli de inima, diabet, etc

– indicate si in cazurile de anemie, acestea continand fier
– in combinatie cu mierea, pot reduce diareea, colita, ulcerul gastric, asa ca este un medicament natural- bogate in acid folic, asa ca ar trebui consumate de catre femeile care doresc sa ramana gravide
– sucul de gutui si siropul sunt utile in tratarea hemoroizilor
– te vor ajuta sa imbunatatesti circulatia sangelui
– trateaza cu succes bolile de plamani
– au proprietati anti-inflamatorii si anti-alergice

Beneficiile gutuilor – te vor ajuta sa slabesti

Desigur ca majoritatea fructelor vor porni un serios proces de detoxifiere, iar gutuile nu fac exceptie. Vesta cea buna este ca sunt sarace in zahar si calorii. Imagineaza-ti ca 100 de grame de gutui nu au mai mult de 57 de calorii.

Beneficiile gutuilor vor fi cu atat mai evidente atunci cand le vei consuma in stare pura. Dulceata sau compotul presupun fierberea acestora, prin care gutuile isi vor pierde din proprietati. Tine minte ca daca vrei sa ai parte de vitaminele lor, trebuie sa le consumi ca atare.

 

 

5/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *