Alimente care intaresc sistemul imunitar. Ce sa mananci?

Este foarte bine sa stii, la inceput de primavara, care sunt acele alimente care intaresc sistemul imunitar. In special ca in acest sezon mereu racim. Asa ca imunitatea ar trebui „incurajata”. Astfel incat tu sa fii in siguranta.

Ce este de facut? Ce ar fi bine sa consumi mai des in aceasta perioada? Care sunt acele alimente care intaresc sistemul imunitar? Despre toate acestea vom discuta imediat.

Desigur ca ghimbirul, ardeiul iute, lamaia si afinele vor fi printre „vedete”. Nu este niciun secret ca aceste super-alimente ne fac viata mai usoara. Bineinteles, fructele si legumele proaspete ar trebui sa fie la ordinea zilei.

Alimente care intaresc sistemul imunitar – de ce sa le consumi des?

Pentru ca vei pune raceala si gripa pe fuga. Nu este necesar sa iei vitamine de tip pastile. Iar cercetatorii au demonstrat ca cel mai bine asimilam aceste minerale si vitamine atunci cand le luam direct de la sursa. Iar sursele sunt, evident, fructele, legumele, semintele, etc.

Alimente care intaresc sistemul imunitar:

– usturoiul. Stim ca nu este foarte popular, in special in marile orase. Adica nu iti vine sa-l mananci crud, asa cum ar trebui. Fiind un antibiotic natural, este minunat pentru tratarea si prevenirea infectiilor de tot felul. In special atunci cand vorbim despre viroze, raceli, gripe. Alicina din usturoi poate opri bacteriile si ciupercile care declanseaza bolile. Cumpara suplimente cu alicina, daca nu poti manca usturoi crud.

– ghimbirul. Minunat din mai multe puncte de vedere. Fortifica organismul, previne bolile, ajuta la slabit si stimuleaza digestia. Asa ca NU il evita. Poti marunti ghimbirul, iar daca adaugi o cana de apa fierbinte, vei obtine un ceai perfect, dar…intepator. Foloseste o bucatica de 2-3 cm pentru a face ceai. Bea-l inainte de masa, pentru a spori efectele si a manca mai putin. Da, reduce pofta de mancare.

Alimente care intaresc sistemul imunitar – scortisoara si ardei iute?!

– ardeiul iute. Sa fie pe lista ta de alimente, pentru ca intareste imunitatea si previne racelile. Plus ca lupta impotriva infectiilor de tot felul.

– scortisoara. Este un remediu excelent, la fel ca si turmericul, atunci cand vine vorba de inflamatii in corp, raspunzatoare de procesul de ingrasare. Inflamatia poate sa apara sub diverse forme si de cele mai multe ori implica in mod direct un sistem digestiv disfunctional.

Ceea ce nu poate fi “de bine”. Din fericire, exista si remedii naturale, iar oamenii care sufera din pricina problemelor de greutate pot lupta si in acest mod…citeste mai multe despre scortisoara aici >>>

– turmericul. In India de exemplu, este recunoscut pentru proprietatile sale remarcabile, asupra sanatatii. Ingredientul minune din turmeric este curcumina, care s-a dovedit a fi un antioxidant puternic.

Foarte eficient in lupta impotriva cancerului si a altor boli grave. De aceea, ar fi indicat sa il adaugi cat mai des in mancarea ta. Va da o aroma exotica si nu este nevoie de foarte mult pentru a-si face efectul.

Mancarea ta va capata si o culoare interesanta, galben intens, asa ca are si un rol decorativ. Foarte eficient si in bolile de plamani si artrita….totul despre turmeric aici >>>

Alimente care intaresc sistemul imunitar – suc de lamaie, sfecla sau morcovi

Toate aceste sucuri sunt perfecte, in special daca le prepari chiar tu, la tine acasa. Cumpara morcovi si sfecla si savureaza un suc extraordinar, pentru sanatate. Banuim ca pana acum ai un storcator de fructe si legume. Vei savura cele mai bune sucuri!

Nu uita de cel de portocale, lamaie, mere, ananas, etc. Toate abunda in vitamina C si le poti consuma si ca atare, in mod evident. Nu uita sa consumi mai des broccoli, conopida, cartofi rosii, ardei rosu, afine, fructe de padure, seminte, nuci, linte, naut, fasole, etc.

Limiteaza consumul de carne si lactate si creste-l pe cel de alimente vegetale, pentru o viata lunga, frumoasa si sanatoasa!

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *