Schisandra – planta vindecatoare. Cum sa o cultivi?

In cazul in care pana acum nu ai mai auzit de Schisandra, este momentul sa iti rezervi cateva minute pentru a afla mai multe. Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie, cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine.

Putini stiu ca este la fel de celebra ca ginsengul, gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni. De la astm si tuberculoza pana la diabet, hepatita, cancer.

Schisandra contine schisandrina, o substanta antioxidanta care se regaseste in fructele ei. Incetineste procesul de imbatranire, regenereaza celulele, aduce un plus de vitalitate si intareste sistemul imunitar.

Si asta nu e tot!

Schisandra – care sunt principalele beneficii si avantaje?

Trebuie sa stii despre Schisandra ca:

 1. Detoxifica ficatul
 2. Reface organismul dupa chimioterapie
 3. Normalizeaza glicemia si tensiunea, mai multe detalii aici >>>
 4. Amelioreaza simptomele menopauzei
 5. Elimina problemele de vedere si de auz
 6. Are un puternic efect afrodisiac
 7. Combate insomnia

In plus, schisandra poate fi utilizata si pe post de condiment in diferite preparate culinare, datorita faptului ca fructele sale au un gust neobisnuit, o combinatie oarecum bizara de dulce, amar, sarat, acru si iute, fapt care i-a atras denumirea de “planta cu 5 arome”.

Schisandra – chiar poti demara o afacere!

Ghidul Cultura plantei cu 5 arome iti furnizeaza informatii practice si extrem de utile despre:

 • Originile plantei
 • Particularitati
 • Intretinerea culturii
 • Valorificarea produselor
 • Investitia necesara pentru demararea afacerii
 • Piata de desfacere
 1. Schisandra este o planta cataratoare, originara din nordul Chinei si din Rusia, care creste pana la 10 metri, intr-un ritm de 1 metru/an.
 2. Cerintele de cultivarea sunt aceleasi cu ale vitei-de-vie. Necesita un sol fertil si umed, dar drenat. in locuri luminoase, ferite insa de actiunea directa a razelor solare. Rezista foarte bine la ger (pana la -35 de grade).
 3. Specia in sine este dioica, adica florile de pe o planta femela vor rodi doar in urma polenizarii din partea unei plante mascul. Exista insa varietati hibrid care sunt autofertile.

Lucruri esentiale de stiut despre Schisandra

 1. Schisandra intra rapid pe rod, inca din anul al doilea, si face fruncte de un rosu aprins, grupate in ciorchine, care se maturizeaza in intervalul 15 august-15 septembrie.
 2. Aceasta planta este considerata un protector hepatic exceptional, cu efect imunomodulator, tonifiant general, antiinflamator, antioxidant. De la ea se pot folosi atat frunzele cat si fructele.
 3. Cel mai adesea, fructele se usuca si din ele se face ceai. Atentie! Consumul de schisandra nu este indicat femeilor insarcinate!
 4. Schisandra se pliaza foarte bine unui climat cum este cel al Romaniei si constituie o oportunitate concreta pentru fermierii romani aflati in cautarea unei plantatii de succes.

Cumpara Ghidul si demareaza o afacere pe cont propriu, mai repede decat credeai, detalii aici >>>

4.5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.