Remedii naturiste pentru varsaturi

Atunci cand te confrunti cu stari de greata si voma vrei sa depasesti cat mai repede acest moment neplacut, tocmai de aceea astazi ne-am propus sa iti prezentam cateva remedii naturiste pentru varsaturi. Desigur ca exista si medicamente, dar parca nu vrei mereu sa recurgi la acestea, in special pentru ca au efecte secundare.

Nu este un secret pentru nimeni ca pastilele alopate au tot felul de efecte nocive asupra sanatatii, asa ca ar fi bine sa te orientezi catre ceva naturist.

In special daca nu suferi de vreo boala sau afectiune grava. Varsaturile sau greata pot aparea in special atunci cand mananci ceva care nu ti-a priit. Iar atunci te poti trata usor cu sucuri de lamaie, chimen sau ghimbir, asa cum vei vedea in articol. Acestea sunt printre cele mai populare remedii naturiste pentru varsaturi.

Poate ca nu te-ai fi asteptat, dar atunci cand suferi din pricina acestor simptome este bine sa consumi sucuri din fructe proaspete, in special citrice. Au capacitatea de a „taia” senzatia de greata rapid, asa ca nu te sfii sa le incerci.

Remedii naturiste pentru varsaturi

Daca starile de greata si varsaturile persista desigur ca este indicat sa te sfatuiesti si cu un specialist in domeniu, pentru a te indruma. De multe ori, aceste simptome pot ascunde tot felul de boli si afectiuni, asa ca nu le minimaliza efectul.

Care sunt potentialele cauze ale varsaturilor?

– sarcina
– rau de miscare
– posibile leziuni cerebrale
– dureri de cap si migrene
– anorexie, bulimie
– afectiuni renale
– toxiinfectii alimentare
– ulcer
– gastrite
– afectiuni ale tractului digestiv
– apedincita
– arsuri solare
– mahmureala, etc

Si mai exista multe alte afectiuni care pot cauza greata si varsaturi. De aceea este bine sa intrebi un medic, in caz ca aceste stari persista. Dar in prima faza sa vedem care ar fi acele remedii naturiste pentru varsaturi care chiar functioneaza.

Varsaturile si starile de greata – remedii utile:

1. Ceai de ghimbir neindulcit. Adica vei curata o bucatica mica de ghimbir si vei pune cateva bucatele la o cana mare de ceai. Fierbi apa si torni peste ghimbirul curatat, lasa-l 5 minute inainte de a-l consuma. Ghimbirul este cunoscut pentru efectele sale pozitive asupra sistemului digestiv.

2. Apa cu lamaie. In care vei adauga putin zahar si sare. Este indicat sa bei un pahar la cateva ore.

3. Cojile de portocala. Poate ca nu ai sa crezi, dar doar adulmecand mirosul unei coji de portocala, senzatia de greata poate disparea, asa ca incearca acest truc simplu.

4. O felie de lamaie. Adauga o lingura de sare de mare pe aceasta si linge felia de lamaie, efectele vor fi imediate.

5. Menta, ghimbir si lime. Pentru a scapa rapid de senzatiile de greata amesteca 1/2 lingurita suc de ghimbir, cu o lingura de suc de lime, 1 lingura de miere si o lingurita de suc de menta ( daca nu ai, adauga frunze de menta uscata in compozitie).

6. Seminte de chimion. Adauga intr-un pahar de apa o jumatate de lingurita de chimion macinat, amesteca si bea imediat.

7. Ceai de chimen. Popular printre aceste remedii naturiste pentru varsaturi. Este nevoie de o cana de apa fierbinte si de o lingurita si jumatate de seminte de chimen. Filtreaza bautura dupa 10 minute si consuma ceaiul ca atare.

 

Remedii naturiste pentru varsaturi – sunt indicate si pentru femeile gravide?!

 

Nu neaparat, acestea ar fi mai bine sa se consulte cu medicul lor, in acest sens. Nu de alta, dar anumite plante pot afecta fatul, asa ca este mai bine sa tii cont de parerea unui medic specialist.

Incearca aceste leacuri naturiste daca ai greturi sau varsaturi, in special daca este vorba despre ceva superficial. Vei vedea ca simptomele vor disparea rapid, in special daca este vorba despre o simpla problema digestiva.

 

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *