Covid-19: obezitatea este un factor de risc!

Al 5-lea val Covid-19 bate la usa, asa ca ar fi indicat sa aflam mai multe despre cum ne putem proteja, in mod natural. Ei bine, in acest sens un nou studiu arata ca obezitatea este un factor de risc, atunci cand vorbim despre COVID-19.

Asa ca ar fi indicat sa dai jos cateva kilograme, in special daca stii ca sarbatorile ti-au „marcat” silueta. Tocmai de aceea dieta alimentara ar fi solutia in aceasta situatie.

Iar fructele, legumele, semintele si nucile sunt alegeri ideale in aceasta perioada de dupa sarbatori, in special daca vrem sa ne purificam.

Covid-19. Un stil de viata mai sanatos este cheia succesului

Pentru ca doar in acest mod poti avea un trup zvelt, mai puternic din punct de vedere al imunitatii. De asemenea, nu uita sa faci miscare mai des, pentru ca te va ajuta enorm. Corpul nostru are nevoie de efort fizic pentru a se mentine in forma, din toate punctele de vedere. La fel si sistemul nostru imunitar.

Persoanele supraponderale sau cele obeze au un risc mult mai mare de a dezvolta forme severe, care pot eventual sa duca la deces, iar un nou studiu sugereaza ca pierderea in greutate poate reduce acest risc, observa CNN, conform Digi24.

Un studiu a constatat ca 30% din cei care au fost diagnosticati cu COVID-19 sunt persoane care sufera de obezitate

Covid-19 – cei care sufera de obezitate au un risc cu 46% mai ridicat

Persoanele obeze, risc crescut in cazul infectiei cu SARS-CoV-2, asa ca odata cu venirea valului 5, poate nu ar fi rau sa fim mai atenti si la dieta alimentara.

Avand in vedere ca cei obezi au cu 46% mai multe sanse sa contracteze COVID-19, poate ar fi timpul sa avem mai mare grija de noi. De asemenea, persoanele mai sus mentionate prezinta riscul de a se imbolnavi cu forme grave, confruntandu-se cu o sansa cu 113% mai mare de a fi spitalizati.

Cu cat indicele de masa corporala (IMC) este mai ridicat, cu atat o persoana are sanse mai mare de a se imbolnavi de Covid-19, explica Barry Popkin, renumit profesor din Carolina de Nord, SUA.

Studiile au aratat ca cei care au o greutate sanatoasa se vindeca mai usor de Coronavirus, pe langa faptul ca imunitatea acestora este mai ridicata.

Covid-19 – cum sa evitam imbolnavirea?

Cum sa evitam imbolnavirea de Covid-19, in mod natural? Despre toate acestea vom discuta astazi, cand vom descoperi si cum putem sustine un sistem imunitar mai puternic. Nu este niciun secret pentru nimeni ca pandemia cauzata de Coronavirus a creat panica in intreaga lume.

Asa ca se ridica urmatoarea intrebare: cum evitam imbolnavirea, fara sa intram in panica si sa cream o obsesie din aceasta temere? Desigur ca frica este justificata, iar daca urmarim ultimele stiri am putea fi tentati sa credem ca nu mai avem scapare…mai multe despre cum sa ai o imunitate contra COVID-19 >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *