Graul incoltit. Putere solara concentrata

Graul incoltit contine mai mult de 100 de elemente nutritionale, motiv pentru care nutritionistii o considera o super-planta atunci cand vine vorba de efectele sale asupra sanatatii. Spre norocul romanilor, graul incolteste cu succes pe meleagurile tarii, deci cauta sa la il introduci in alimentatia ta curenta.

Graul incoltit. Proprietati benefice pentru sanatatea ta

Graul incoltit contine aproximativ 70% clorofila. Aceasta curata si detoxifiaza organismul, eliminand toxinele acumulate din medicamentatie, alimentatie precara, deshidratare etc.

Clorofila a fost subiect de conversatie stiintifica, fiind “vedeta” atunci cand Dr Fisher a castigat premiul Nobel folosind clorofila pentru tratarea anemiei.

Consuma grau incoltit pentru a ajuta globulele sangelui sa se refaca. Clorofila este foarte similara hemoglobinei (un constituent al sangelui uman), motiv pentru care consumul de grau incoltit ajuta la regenerare si la mentinerea sanatatii sangelui.

Are efecte benefice asupra inimii, a intestinelor, uterului, sistemului vascular si a plamanilor.

Beneficiile sucului asupra sanatatii

1. Terapia sucurilor din grau incoltit

Sucurile realizate din grau incoltit contin vitamina A, B si C, minerale (fier, calciu, magneziu, potasiu, fosfor, cobalt, zinc). Ajuta la detoxifierea organismului si la reducerea ph-ului,consumul regulat ducand la imbunatatirea sanatatii generale.

2. Regenerarea globulelor rosii

Consumul regulat de grau incoltit este dovedit ca imbunatateste sanatatea sangelui, in mod deosebit la refacerea globulelor rosii.

3. Reducerea hipertensiunii arteriale

Sucul din grau incoltit ajuta la reducerea hipertensiunii arteriale prin dilatarea arterelor si favorizarea circulatiei sangelui.

4. Protejeaza impotriva cancerului

Sucul contine o serie de enzime si amino-acizi care protejeaza impotriva cancerului. Protectia este realizata prin neutralizarea toxinelor si a factorilor poluanti din mediul inconjurator care deseori provoaca dezvoltarea unor anomalii celulare ce formeaza tumori canceroase.

5. Amelioreaza durerile de gat si dinti

Este o planta benefica in cazul ameliorarii durerilor de gat si dinti. In plus, sucul din garu incoltit ajuta la prevenirea problemelor dentare si dezvoltarea bacteriilor prezente pe gingii.

6. Trateaza afectiuni ale pielii

Clorofila previne dezvoltarea bacteriilor. Din acest motiv, sucul poate fi deoseit de benefic atunci cand este aplicat extern impotriva diferitelor afectiuni ale pielii. Poti aplica sucul direct pe zona afectata, neexistand contraindicatii.

7. Reface digestia

Sucul de grau ajuta la refacerea digestiei. Cate un pahar pe zi, timp de 7 zile va ajuta la stimularea sistemului digestiv si la imbunatatirea metabolismului. Prin refacerea digestiti, graul poate stimula arderea de calorii si grasimi. Acest lucru inseamna ca este un element excelent ca parte din cura ta de slabire.

Sfat: Creste propriul grau in casa, deoarece nu necesita prea mult spatiu si este mereu la indemana.

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *