Metoda de congelare a capsunelor – se vor pastra mai bine!

Daca si tu vrei sa descoperi o metoda ingenioasa de congelare a capsunelor, afla ca fix despre acest subiect vom discuta. Evident ca sunt mai multe moduri pentru a face acest lucru. Unii prefera sa le faca gem sau dulceata, altii le pun pur si simplu la congelator.

Dar cu siguranta ai vrea sa stii ca ai parte de cele mai bune fructe, asa ca te vom invata si alta metoda. Una prin care te poti asigura ca sunt conservate vitaminele si mineralele. Altfel, de ce sa mai mancam fructe?

Evident ca aceasta metoda de congelare a capsunelor nu este neaparat ceva nemaiauzit, dar poate nu erai familiara cu ea. Asa ca vom descoperi impreuna detalii noi.

Cum sa congelezi capsunele, pentru a se pastra cat mai bine?

In primul rand, ar fi bine sa cumperi capsune direct de la micii producatori. Daca ai neamuri la tara sau alte persoane de la care poti procura, nu te da inapoi. Este important sa alegi acele fructe sanatoase, care nu au fost stropite in prealabil cu tot felul de chimicale. Asa ca investeste mai multi bani pe alimentele calitative, in general. Cu siguranta nu vei regreta aceasta decizie.

Ca tot veni vorba de capsune, unele dintre fructele vedeta ale primaverii, haide sa ne aducem aminte cateva detalii despre aceste fructe. Cu ce ne ajuta, ce vitamine contin, de ce este bine sa le consumi mai des?

Capsunele abunda in vitamina C, asigurandu-ti jumatate din cantitatea necesara zilnica. De aceea sunt recomandate pentru cei care vor sa faca o cura cu vitamine. Un excelent antioxidant, acestea au si rolul de a mentine sanatatea ochilor, previn aparitia cataractei si feresc ochii de radiatiile solare. De aceea, este excelent sa le consumi pe parcusul sezonului calduros. De asemenea, te pot feri de bolile cardiace.

Contin si fibre, asa ca…este momentul sa afli mai multe despre beneficiile capsunelor de aici >>>

Metoda de congelare a capsunelor – cum vei proceda?

In primul rand, vei spala foarte bine capsunele cumparate. Nu le lasa foarte mult sub jetul de apa, de fapt ar fi indicat sa le lasi putin la scurs, in sita. Dupa aceea, asigura-te ca le stergi foarte bine si mai lasa-le un pic intr-un castron, pentru a fi sigura ca apa a fost eliminata.

Nu uita sa tai coditele fructelor. Acum le poti taia in doua sau poti opta pentru a le lasa intregi, cum preferi. Urmeaza sa pui capsunele intr-un vas care sa se mentina bine la congelator. Ideea este sa pui un strat de capsune, dupa care le vei pune deasupra zahar. Pentru o varianta mai sanatoasa, iti recomandam sa optezi pentru zaharul brun.

Apoi vei pune inca un strat peste care vei adauga zahar si tot asa, pana cand termini. Ceea ce este interesant consta in faptul ca fructele isi vor pastra culoarea si vitalitatea. Asa ca merita din plin. Nu uita sa pui vasul intr-o punga, pe care sa o legi bine la capat.

Evident ca nu va fi nevoie de mai mult de o zi pana sa elimini vasul in care ai pus capsunele. Nu va mai fi necesar, avand in vedere ca forma lui va fi deja preluata, avand in vedere ca fructele se afla in punga.

Desigur ca poti folosi aceste capsune dulci la tot felul de retete savuroase. Evident ca merg de minune si la prajituri, asa ca cele sunt perfecte pentru persoanele care prefera sa pregateasca deserturi.

Le poti folosi la salata de fructe, smoothie-uri si multe altele.

Cum poti congela capsunele? In mod natural si sigur

Evident ca merge si varianta fara zahar, in special daca nu vrei sa adaugi acest produs in fructele tale. Asa ca nu uita sa congelezi fructele de sezon. In special ca perioada capsunelor trece foarte repede.

Cele romanesti sunt printre cele mai gustoase, asa ca alege-le in defavoarea celor din strainatate. Nu uita ca aceste fructe te pot ajuta si in dieta de slabire.

Asa ca iti propunem ca in aceasta vara sa mananci capsune in loc de alte gustari intre mese. Cu siguranta vei reusi sa slabesti doar cu ajutorul acestui truc. Daca mai elimini si rontaielile, mesele tarzii si prajelile vei avea progrese si mai mari. Tine doar de tine sa ai grija de trupul tau, asa ca nu uita sa mananci zilnic fructe de sezon!

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *