Ceaiul Matcha. Mai bun decat cafeaua?

Ei bine, poti fi sigura ca ceaiul matcha are nenumarate beneficii si poate inlocui cu succes cafeaua, atat timp cat te vei obisnui cu gustul si compozitia sa.

Daca ai fost putin atenta, sigur ai regasit denumirea de „ceai verde matcha” in tot felul de bauturi dar si dulciuri, budinci, etc servite in cadrul anumitor cafenele de lux. Pentru ca in momentul de fata ceaiul matcha nu este atat de raspandit, cel putin nu in Romania.

Desigur ca se poate adauga ca supliment in sucuri, smoothie-uri, cereale, in functie de gusturile tale, bineinteles. Va trebui sa testezi in prima faza aceasta bautura, pentru a vedea daca ti se potriveste. Aroma sa este una intensa, iar cei mai multi oameni considera ca este savuroasa.

Ce este ceaiul matcha si ce il face atat de special?

Este obtinut din macinarea frunzelor de ceai verde uscate si este servit de calugarii budisti japonezi de mai bine de 1.000 de ani. Acest ceai este ultima „fita” in materie de bauturi care ajuta la detoxifiere, asa ca a castigat teren in ultima vreme si in Europa.

Aceasta pulbere de ceai verde se va consuma dupa ce este amestecata in prealabil cu apa fierbinte. In acest fel se va consuma intreaga frunza de ceai verde si desigur ca vei avea parte de o gramada de beneficii. Iar sanatatea ta va deveni si mai puternica.

Ceaiul verde matcha se cultiva in Japonia, iar aceste frunze sunt cu totul speciale, in sensul ca nu fermenteaza. De aceea isi pastreaza toate proprietatile lor minunate. Aroma sa placuta te va impresiona, iar faptul ca are de 5 ori mai multi antioxidanti decat fructele Goji reprezinta un mare avantaj.

Ceaiul matcha – ce boli poate preveni:

– cancerul
– diabetul
– bolile de inima
– colesterolul „rau”
– tensiune arteriala mare
– probleme digestive

Ceaiul matcha contine si vitamina A, cele din complexul B, vitaminele C, E si K, precum si aminoacidul L-teanina. Vei ramane uimita ce energie vei avea pentru intreaga zi, iar efectele unei cani de ceai verde matcha dureaza pana la 12 ore!

Desigur ca avand atatia antioxidanti este foarte eficient si in curele de slabire, asa ca nu il evita. Bea cel putin o cana pe zi atunci cand tii regim si vei vedea ca arderile vor fi sustinute. Acest ceai este foarte util si in prevenirea sindromului premenstrual, dar si a stresului. Are si efect antibacterian, asa ca este mai mult decat recomandat pentru majoritatea persoanelor adulte.

Ceaiul matcha – o cana pe zi te scapa de doctorii!

Este cat se poate de adevarat, iar faptul ca are doar 3 calorii per suta de grame nu face decat sa ne incurajeze si mai mult. Un energizant fara egal, iar in acest fel te vei feri de efectele nocive ale cofeinei.

L-teanina iti va conferi o stare de relaxare minunata, stimuland totodata si functiile creierului. Asa ca pregateste-te sa ai o capacitate mai mare de invatare, o memoria mai buna si o putere de concentrare marita.

Mod de preparare:

– este necesata o lingurita de pulbere de ceai verde matcha
– se va adauga 100 de ml de apa fierbinte
– se amesteca usor si se savureaza in voie

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *