Dieta care vindeca depresia in mod natural

Dieta care vindeca depresia in mod natural pare sa functioneze mai bine decat te-ai fi asteptat, iar cercetatorii au ajuns la concluzia ca aceasta boala se poate vindeca doar prin schimbarea nutritiei, in cele mai multe cazuri.

Dar sa incepem cu inceputul. Specialistii nu inceteaza in a ne uimi. Nu putini sunt cei care sustin ca sursa acestor boli mentale este tocmai autointoxicarea. Microbii intestinali surveniti din mancare sunt periculosi pentru oameni. Au capacitatea de a ne induce o stare de oboseala si melancolie, dupa cum arata un articol din revista „Gut Pathogens”.

Daniel R. Brower de la Rush Medical College este un medic care sustine ca depresia si tristetea care a cuprins lumea moderna se datoreaza unui stil de viata nesanatos. Tocmai de aceea eliminarea toxinelor ar trebui sa fie o prioritate, iar dieta care vindeca depresia, aprobata de specialisti, este perfecta in acest sens.

Un lucru este cert: ceea ce mancam ne influenteaza intr-un mod direct sentimentele, asa ca microbii din intestine trebuie eliminati. O dieta saraca in nutrienti poate duce la o diminuarea varstei de supravietuire, iar malnutritia este responsabila de una din 5 morti, la nivel global.

Asadar, un lucru este cert. O nutritie nesanatoasa poate duce la depresie, care ne va face sa ne simtim cu adevarat bolnavi. Ramane de vazut ce facem de acum incolo.

Dieta care vindeca depresia – despre ce regim alimentar este vorba?

Ei bine, un studiu recent organizat de americani a aratat ca dieta DASH are rezultate uimitoare, in ceea ce priveste vindecarea depresiei. Si nici nu este de mirare. Vorbim despre un regim alimentar axat pe cereale integrale, fructe si legume. Majoritatea dintre cei 964 de subiecti care au participat la studiu s-au simtit mai bine dupa cele cateva luni in care au mancat sanatos.

Medicul Laurel J. Cherian, din echipa care a realizat acest studiu, a declarat: Cred ca trebuie sa privim mancarea ca pe un medicament foarte eficient. Chiar daca unele medicamente sunt necesare, nu trebuie sa neglijam dieta alimentara.

Nu este pentru prima data cand dieta DASH este asociata cu vindecarea depresiei. Au fost facute studii si asupra unui grup de fete adolescente, care sufereau de aceeasi problema. Si…surpriza! Tratamentul natural pe care l-au urmat nu a facut decat sa le intareasca sistemul imunitar si sa le confere o stare de spirit mai buna.

John Cryan, un expert in problemele mentale, de la Universitea College Cork din Ireland, considera ca mai este un aspect important, demn de luat in seama. Este vorba despre varsta persoanelor care au fost testate. Iar pana acum studiile au fost realizate asupra celor in varsta. „Depresia geriatrica este diferita fata de cea a tinerilor”, a precizat specialistul. Dar desigur ca regimul alimentar functioneaza in ambele cazuri.

Asa ca dieta care vindeca depresia – dieta DASH – ar trebui adoptata de toti cei care au astfel de probleme. Dar nu numai. Fiind o dieta in care abunda fructele si legumele, este recomandata tuturor categoriilor de varsta.

Desigur ca studiile au aratat ca oamenii cu o situatie financiara mai buna tind sa fie mai fericiti. Dar nu neaparat pentru ca au lucruri mai frumoase. Tot dieta este secretul, acestia isi permit sa cumpere si sa consume alimente de calitate.

Ce consuma cu precadere, persoanele care s-au vindecat de depresie? Multe fructe, legume, cereale integrale, peste, ulei de masline, putine grasimi si o cantitate redusa de alimente de origine animala, au concluzionat expertii.

Toate cercetarile in acest sens au dus la o singura concluzie unanima: dieta vindeca depresia, atat timp cat este similara cu cea prezentata de specialisti. Ba mai mult decat atat, exista medici care au ajuns la concluzia ca nu mai sunt necesare alte studii care sa ateste acest lucru. Exista deja suficiente dovezi.

Nu este vorba despre faptul ca dieta DASH ar fi revolutionara, dar daca respecti anumite sfaturi ale acestui regim, vei vedea ca rezultatele nu vor intarzia sa apara. Se pare ca atunci cand o persoana mananca o dieta bazata in mare parte pe legume si fructe sistemul imunitar incepe sa influenteze chiar si creierul. In acest fel, vei reusi sa te simti mai bine intr-un timp mai scurt decat ai fi crezut. Cei care mananca fructe si legume in cantitati mari au acele bacterii intestinale „bune”, care transforma anumite chimicale in substante care iti confera o stare de spirit pozitiva.

Dieta care vindeca depresia – ce trebuie sa retii

Asadar, daca te confrunti de regula cu astfel de stari negative, ar fi bine sa iti schimbi dieta. De asemenea, nu uita sa faci mai multa miscare, sa dormi 8 ore pe noapte si sa bei multa apa.

Ai ramane surprinsa sa vezi ce stare de spirit buna iti va conferi. Nu uita sa ai mai multa grija de tine si sa te bucuri de fiecare moment al vietii tale. Succes!

 

5/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *