Sfaturi esentiale pentru pregatirile de concediu

Perioada concediilor de vara este aici, insa aceste cinci sfaturi pe care ti le oferim se potrivesc pentru orice plecare de acasa pentru o perioada mai lunga de timp – un sejur – sau pentru un city break.

Exista o anumita lista de cumparaturi de pe care sa nu lipseasca ceara depilatoare si crema SPF si moduri in care sa impachetezi totul pentru a-ti pastra loc in bagaj pentru suveniruri si amintiri palpabile din locurile pe care ajungi sa le vizitezi.

Pregatirile pentru concediu incep de aici

Zilele libere – din vara sau oricare alta perioada a anului – sunt deosebit de importante pentru fiecare dintre noi deoarece ne dau ocazia sa ne deconectam de la rutina in care ne afundam in restul timpului si de a petrece zile si ore de calitate alaturi de cei dragi sau de propria persoana.

1. Scrie o lista de nevoi in functie de locatia pe care urmeaza sa o vizitezi

Una este sa ajungi la mare, alta este sa ajungi la munte si alta este sa ajungi pe strazile inguste ale oraselor vechi.

Tocmai de aceea, odata ce ai stabilit locatia in care urmeaza sa ajungi in vacanta, poti sa incepi sa faci o lista cu lucruri specifice pe care sa le ai cu tine: costum de baie, papuci de hiking sau papuci comozi pentru a face kilometri intregi pe zi.

2. Incepe pregatirea bagajului

Odata ce ai definitivat lista de la punctul 1, poti sa incepi sa creezi outfituri din cat mai putine haine. Stii foarte bine, ca noi toate celelalte, ca, de obicei, ne punem o multime de haine in bagaj si folosim undeva la 30% din ele.

Mentalitatea: daca imi trebuie si nu am este recomandabil sa ramana acasa si sa fie inlocuita de less is more. Astfel, din cateva haine preferate – pe care oricum le porti tot timpul – poti sa creezi outfituri spectaculoase si sa si salvezi loc in bagaj in acelasi timp.

La cum se prezinta situatiile din aeroporturi iti recomandam sa iei cu tine, pe cat posibil, un rucsac si un bagaj mic de mana, pentru a fi sigura ca ajungi cu toate obiectele la destinatie si inapoi.

3. Pregatiri pre-plecare

De obicei ne place sa ne aranjam inainte sa plecam in concediu, iar acest lucru inseamna vizite la saloane de infrumusetare pentru vopsit sau manichiura si pedichiura.

Pentru epilare in schimb iti recomandam sa cumperi acasa ceara depilatoare si astfel vei salva timp pretios pe care nu il vei folosi pentru a ajunge la un salon si inapoi.

Aminteste-ti doar ca daca ajungi la mare, sansele ca parul tau sa se decoloreze sunt mari, asa ca poate nu merita sa investesti timp in vopsit, ci mai degraba in epilat.

4. Bagajele celorlalti

Nu este un stereotip faptul ca femeile se ocupa de bagajele celor din casa, ci o realitate.

Noi iti recomandam sa folosesti principiile de pregatire pe care le aplici si pentru bagajul tau. Astfel vei salva loc si timp atunci cand vor trebui sa se imbrace cu ceea ce le-ai pregatit versus tot ce s-au gandit sa ia cu ei si sa nu foloseasca.

5. Liste si iar liste

Listele te vor ajuta sa prioritizezi ceea ce este important pentru tine si pentru cei dragi alaturi de care vei calatori. Poti sa faci mai multe, dupa cum urmeaza:

  • pentru locuri de vizitat: oriunde in lumea asta te-ai duce este important sa te interesezi ce poti sa vizitezi in proximitatea locului in care veti fi cazati;
  • lista cu lucruri de facut in locurile pe care urmeaza sa le vizitati, in functie de dinamica si specificul grupului;
  • liste cu ce sa pui in bagaj in asa fel incat sa nu iti lipseasca nimic si sa mai lasi si loc pentru suveniruri;
  • liste cu tot ce mai ai de cumparat dupa ce ai facut inventarul cu ceea ce vei duce cu tine in concediu.

Acesti cinci pasi prin care iti recomandam sa treci sunt cei care te vor scapa de unele griji legate de plecare si te vor ajuta sa planifici totul mult mai usor.

Credite foto: unsplash.com

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *