Coditele de la capsuni, de ce nu trebuie sa le arunci

Poate ca nu stiai, dar coditele de la capsuni pot fi un adevarat ajutor, in nenumarate afectiuni, asa ca de acum incolo ai face bine sa nu le mai arunci.

Studii recente au aratat ca aceste codite sunt de-a dreptul miraculoase, avand in vedere ca au mai multe intrebuintari utile.

De exemplu, cercetatorii italieni au ajuns la concluzia, in urma unor studii, ca acestea ajuta la calmarea durerilor de artrita. Iar asta nu este tot. Au efecte benefice si atunci cand vine vorba de digestie si afectiuni gastro-intestinale.

Coditele de la capsuni pot fi folosite pentru a aromatiza apa pe care o bem, iar in acest fel vom beneficia de calitatile lor.

Capsunile sunt fructele preferate ale multor femei si nici nu este de mirare. Sunt gustoase, parfumate si merg cu aproape orice prajitura.

Nu mai spunem ca abunda in fibre, minerale si vitamine, fiind un fruct ideal. Am precizat ca au si putine calorii?

Coditele de la capsuni si beneficiile lor asupra sanatatii

– ai probleme cu digestia? Ia un ceai. Este adevarat, ceaiul realizat din coditele de la capsuni face miracole atunci cand vine vorba de digestie. Sunt un diuretic natural, asa ca atunci cand ai probleme cu constipatia nu evita sa iti faci un astfel de preparat. Se amesteca cu frunze de afin sau zmeura si se savureaza. Este indicat chiar si pentru tulburarile ficatului sau bolile rinichilor

– atenueaza durerile cauzate de artrita. Asa cum am mentionat si mai devreme, compusii din frunze calmeaza aceste dureri, asa ca se poate utiliza din nou ceaiul. Este util si in cazuri de reumatism

– sursa de vitamine. Este indicat sa bei apa aromatizata sau ceai cu coditele de la capsuni si in acest caz. Acestea contin fier si vitamina C, asa ca nu sunt de evitat

– lupta impotriva racelilor. Sunt foarte eficiente si in aceste cazuri, mai ales ca vitamina C este recunoscuta pentru beneficiile sale

Coditele de la capsuni versus…capsunile

Acum ca ai aflat despre beneficiile acestea, vei putea valorifica aceste fructe si mai mult decat inainte. Capsunile contin o gramada de antioxidanti, asa ca ar fi bine sa profiti cat este sezonul lor. Le poti consuma si atunci cand esti la dieta, avand in vedere numarul scazut de calorii.

SFAT! Pune cateva codite de la capsuni si in smoothie-uri, pentru un plus de savoare si sanatate.

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *