Suplimentele pentru slabit: mit sau realitate?

Suplimentele pentru slabit par sa fi acaparat piata, iar de multe ori, femeile care-si doresc sa slabeasca rapid inca spera in minuni care se pot petrece peste noapte.

Sa fie oare acestea folositoare? Ne pot ajuta sa pierdem acele kilograme in plus, fara prea multe eforturi?

Desigur ca de cele mai multe ori raspunsul este nu, suplimentele pentru slabit fiind foarte controversate, iar ultimele studii in domeniu, arata ca, de fapt, nu ne ajuta cu mai nimic.

Este clar ca producatorii sunt pusi sa faca bani, nicidecum sa gaseasca solutii miraculoase pentru slabit, care, apropo, nu exista decat in basme. Pentru a slabi este nevoie de o dieta riguroasa, miscare si multa disciplina, aceasta fiind singura tehnica care chiar functioneaza.

Asa cum rezulta din cercetarile medicului Joseph Mercola si ale multor altor specialisti in domeniu, aceste produse fantastice nu sunt nici pe departe o solutie. In cel mai fericit caz, ne pot ajuta sa suplimentam, desigur, dieta noastra cu anumite vitamine si nutrienti, nimic mai mult (daca sunt calitative!).

Suplimentele pentru slabit sunt stimulente, precum cofeina

Desi utilizarea acestora reprezinta o practica des intalnita, in tari precum Statele Unite ale Americii, studiile arata ca acestea nu isi demonstreaza eficacitatea. De obicei, suplimentele pentru slabit contin cofeina si alte substante menite sa te „invioreze” si sa te faca sa crezi ca de fapt iti confera energie si nu mai ai nevoie de mancare. Total gresit.

Doar un regim bogat in vitamine, minerale, fibre si nutrienti si (eventual) o zi de post (din cand in cand) te pot ajuta sa slabesti asa cum se cuvine, adica sanatos. Foarte multi dintre cei care au incercat aceste suplimente s-au confruntat cu probleme ale somnului, fiindu-le greu sa mai adoarma, din pricina cofeinei. Altii au simtit ca pur si simplu se prabusesc si nu mai au energie, contrar promisiunilor producatorilor.

Suplimentele pentru slabit, periculoase pentru femeile cu probleme cardiace sau tensiune marita

Asa cum probabil banuiai, acestea nu te pot ajuta sa slabesti prea mult, plus ca vor promova problemele de sanatate, precum bolile de inima, tensiune marita, etc.

Ceea ce este important de inteles este faptul ca un supliment nu te poate ajuta slabesti sanatos, doar pentru ca contine cofeina. Chiar daca vei slabi cateva kilograme, probabil ca efortul nu merita, avand in vedere ca iti poate afecta serios sanatatea.

ATENTIE: de obicei, cele cu preturi foarte mici sunt cele mai periculoase, deoarece contin cele mai multe substante periculoase, asa ca fereste-te de acestea, cu orice pret.

Ce sa faci pentru a pierde in greutate fara suplimentele pentru slabit

Desigur ca vitaminele produse de firme serioase, care nu si-ar permite niciodata sa vanda ceva nociv, pot fi indicate in anumite cazuri, cand tii dieta. Inainte de toate, asigura-te ca faci o cercetare serioasa pentru a descoperi acele companii de incredere, pe care oamenii le apreciaza si care au recenzii bune.

Vei slabi repede si sanatos daca:

– vei evita zaharul, fructoza, alimentele procesate
– vei manca alimentele integrale (ecologice de preferinta)
– vei consuma cantitati mari de fructe si legume si chiar vei avea cate o zi, o data pe saptamana cand vei manca doar cruditati
– vei reduce consumul de carne grasa, optand pentru peste sau pui la gratar cu salata
– te vei axa pe miscare si vei practica cel putin 30 de minute de sport pe zi

Toate aceste sfaturi ti se par deja cunoscute? Desigur, nu exista alta maniera de a slabi sanatos si repede, iar suplimentele pentru slabit nu vor face decat sa iti dezechilibreze organismul.

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *