Postul: cum poti slabi daca renunti la carne, lapte si oua

Poate te-ai gandit si tu ca postul te-ar putea ajuta sa slabesti, avand in vedere ca renunti la produsele animale, dar probabil ti se pare greu si nu stii ce sa mananci in afara de fasole, varza si ghivechi de legume.

Din pacate, foarte putini stiu sa gateasca vegetarian intr-o maniera savuroasa si sanatoasa, iar multi nu reusesc decat sa se ingrase in timpul postului, consumand paine si alti carbohidrati, in exces. In cazul acestor femei, efectul va fi invers, in sensul ca exista sanse mari ca acestea sa se ingrase in aceasta perioada, mai degraba.

Si asa, multe femei trag concluzia ca de fapt postul nu este sanatos si cel mai bine este sa nu tii. Total gresit! Daca vei urma cateva reguli de baza, vei ramane uimita de beneficiile pe care le poate avea aceasta dieta asupra ta.

Postul nu inseamna doar fructe si legume

Desigur ca pentru a slabi si manca sanatos in timpul postului trebuie sa ai un plan. Adica trebuie sa stii cum sa combini alimentele, astfel incat sa nu suferi de foame. Asadar, practic vei scapa de kilogramele in plus, mancand mai sanatos.

IMPORTANT! Nu uita sa introduci nucile (caju, migdale, nuci romanesti, etc) in dieta, acestea au calorii sanatoase atat timp cat sunt neprajite si nesarate.

Postul, sau regimul de post, trebuie sa dureze minim o saptamana pentru a avea rezultatele scontate, iar in acest interval poti slabi intre 3 si 5 kilograme.

Este foarte important sa ai trei mese fixe pe zi si cateva gustari sanatoase, care pot fi constituite din: nuci, ardei gras, fructe de sezon, un smoothie (300 ml). In acest timp axeaza-te pe mancarurile fara carne care iti plac mult si incearca sa gasesti retete interesante. Poti fi sigura ca exista o varietate in acest sens. Axeaza-te pe supe creme de linte, broccoli, mancaruri de naut, fasole, care, in mod surprinzator, se pot combina in nenumarate moduri.

Postul si cateva reguli de baza:

– se vor bea cel putin 2 litri de apa pe zi, ceaiuri neindulcite, se va renunta la alcool
– nu se va manca inainte de culcare, cu cel putin 3 ore, pentru ca stomacul sa aiba timp sa isi faca digestia in mod corespunzator
– intre mese sa existe o pauza de cel putin 2 ore
– se va folosi sare in cantitati mici; la fel si in cazul altor condimente

Ca alternativa, exista si postul negru

Daca esti cu adevarat curajoasa si iti doresti o detoxifiere intensa, ai face bine recurgi la postul negru, macar o zi pe saptamana, timp de o perioada de 2 luni, de exemplu. Aceasta inseamna repaosul alimentar complet, in care nu se mananca nimic si se bea doar apa plata, cu cateva picaturi de lamaie (eventual) pentru a se evita deshidratarea corpului, in acest fel.

Desigur, ramane la latitudinea ta sa alegi ce consideri ca ti se potriveste cel mai bine, dar tine minte eforturile mari dau rezultate pe masura asteptarilor.

 

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *