Crema de plaja facuta acasa. Cum se prepara

Sigur si tie ti-ar placea o crema de plaja facuta acasa, in contextul in care aceasta este 100% naturala, te va proteja eficient impotriva razelor solare si unde mai pui ca este si mult mai ieftina?

Ei bine, daca este vara sigur vrei sa petreci ceva timp si pe plaja, asa ca astazi te vom invata, pas cu pas, cum sa prepari o lotiune de plaja de cea mai buna calitate. Dupa cum stii, cosmeticele naturiste sunt cele mai bune, avand in vedere ca, in acest mod, iti protejezi sanatatea.

Asadar, chiar daca aceasta crema de plaja facuta acasa nu are conservanti, tot va avea un factor de protectie (SPF) ridicat. Ce sa mai, trebuie doar sa incerci aceasta crema si cu siguranta te vei indragosti de ea.

 

Crema de plaja facuta acasa – metoda de preparare si ce trebuie sa stii

Aceasta crema trebuie sa fie cu adevarat eficienta atunci cand vine vorba de protectia solara, asa ca trebuie sa fii sigura ca gradul de eficacitate este unul ridicat. Pentru ca acest lucru sa se petreaca intr-adevar, trebuie sa ai grija ca unul dintre ingrediente, adica oxidul de zinc, sa fie in proportie de 20%. In acest fel, crema de plaja facuta acasa va avea un grad SPF de 20. Ceea ce este foarte bine.

 

Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie:

– 1/2 cana de ulei de cocos
– 1/4 cana unt de shea
– 2 linguri oxid de zinc
– 1 lingura ceara de albine
– 10 picaturi de ulei esential (lavanda, vanilie, dar NU folosi ulei de citrice)

Aceste ingrediente pot fi gasite cu usurinta in orice plafar sau magazin naturist, asa ca nu-ti face probleme. Din aceste ingrediente vei obtine un borcanel de lotiune. Daca iti place ce iese, poti mari cantitatile data viitoare.

Cum se prepara crema de plaja facuta acasa?

 

Pur si simplu topeste uleiul de cocos, ceara si untul de shea, impreuna. Cand acestea devin lichide, adauga oxidul de zinc si uleiul esential, dar acopera-ti gura si nasul, poate fi toxic in aceasta forma pentru tine (oxidul de zic). La final lasa un pic sa se raceasca, amesteca bine si pune compozitia intr-un borcan din sticla si depoziteaza-l intr-un loc uscat. Desigur ca lotiunea se va intari dupa ce se raceste complet.

Vei aprecia acest produs facut chiar de tine mai mult decat crezi acum, garantat! Nu uita sa respecti regula legata de uleiurile esentiale. NU folosi niciunul din gama citricelor. Nu de alta, dar se pare ca are tendinta de a crea o reactie toxica la nivelul pielii, asemanatoare cu arsurile.

De asemenea, este necesar sa lasi crema de plaja facuta acasa cel putin 2 ore, la racit, inainte de a o folosi. Iti recomandam sa te dai din ora in ora cu lotiune, atunci cand te afli la plaja.

Vei vedea ca, datorita faptului ca are in compozitie ceara de albine, va fi rezistenta la apa, ceea ce nu poate fi decat o alta veste incantatoare.

Mult succes in preparea cremei si nu uita: este bine sa nu stai la soare, cat este ziua de lunga! Respecta orele de plaja si te vei simti mai bine ca oricand. Iti uram o vara superba!

 

Sursa: Paleohacks

 

4.64/5 (14)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *