Reteta de ghimbirata, simpla si minunata

Desigur ca in timpul verii toate lumea doreste o limonada racoritoare, dar ne-am gandit ca ar fi interesant sa incerci si aceasta reteta de ghimbirata, pentru zile toride. Si nu numai, fiind o bautura minunata, s-ar putea sa vrei sa o consumi si cand se termina sezonul cald.

Despre ghimbir si remarcabilele sale proprietati am tot discutat, asa ca nu mai reluam. Tine minte doar ca ajuta foarte mult digestia si este excelent si impotriva racelilor. Contine antioxidanti, asa ca poate preveni si bolile cronice. Pe scurt, este minunat, asa ca ai face bine sa-l consumi mai des.

Pentru aceasta reteta de ghimbirata nu vei avea nevoie de multe ingrediente si este bine de stiut ca este si foarte usor de realizat. Daca inca nu te-ai obisnuit cu gustul usor picant al ghimbiratei nu te demoraliza! Mai incearca si aceasta reteta si poate ca iti vei schimba opinia.

Asa ca pregateste-te sa prepari o bautura savuroasa, in mai putin de 15 minute.

 

Reteta de ghimbirata – cum se prepara?

Ei bine, conform sanovita.ro, pentru a pregati 4 pahare sanatoase de ghimbirata, vei avea nevoie de cateva ingrediente de baza. Desigur, vorbim doar despre produse sanatoase, pe care le poti gasi la piata/plafar.

Ingrediente:

– 1 litru apa plata
– 1 lamaie
– 3-4 linguri de miere
– ghimbir confiat ( in jur de 50 grame)
– suc de grapefruit (este optional, dar ii va conferi o aroma aparte ghimbiratei)

Mod de preparare

In primul rand vei lasa ghimbirul la hidratat pentru 20 de minute, in apa calda. Apoi il vei pune in blender si il vei marunti, pana se va obtine o pasta. Este momentul sa storci lamaia si grepfruitul. Foloseste o carafa de sticla si pune acolo sucul de la citrice, ghimbirul, mierea si apa. Desigur ca trebuie sa amesteci bine de tot continutul, dupa care vei adauga si cuburi de gheata (daca doresti).

Vei vedea ca reteta de ghimbirata va avea un succes nebun si sigura iti va placea foarte mult!

Desigur ca poti folosi si ghimbir proaspat pentru a pregati aceasta bautura, dar procedeul va fi mai complex. Trebuie sa cureti si sa mixezi ghimbirul pana se transforma intr-o pasta. Plus ca savoarea nu va fi aceeasi.

Ghimbirul este un real aliat al femeilor. Iata de ce!

Proprietatile ghimbirului sunt multiple, avand capacitatea de a ajuta la reducerea colesterolului, a hipertensiunii arteriale (HTA), si combaterea migrenelor. El este de asemenea folosit ca ingredient impreuna cu ceaiul verde. Aceasta combinatie de plante formeaza un puternic antioxidant. De asemeni, ghimbirul este folosit pentru tratarea durerilor menstruale inca din antichitate, mai multe despre proprietatile ghimbirului aici >>>

Reteta de ghimbirata versus limonada

Desigur ca limonadele raman in top in sezonul calduros, dar tine minte ca si ghimbirata este o bautura care merita toata atentia ta. Apropo, ai incercat dieta cu limonada? Inca o maniera facila de a pierde cateva dintre kilogramele nedorite, iti recomandam sa incerci.

Daca vrei sa prepari limonade gustoase, nu uita sa adaugi cateva boabe de zmeura sau capsuni, dupa ce aceasta este gata. Ii va da o aroma aparte, asa ca abia vei astepta sa le savurezi!

 

4/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *