Cei mai longevivi oameni – ce obicei au in comun?

Daca si tu te intrebai cum reusesc cei mai longevivi oameni sa traiasca atat de mult, avem vesti bune pentru tine. Se pare ca aceste persoane au ceva in comun: cumpatarea.

Asa ca de acum incolo vei invata cateva reguli de baza, in special daca vrei sa iti imbunatatesti modul de viata. Asadar, vrem sa iti precizam ca cei mai longevivi oameni din lume nu mananca si nu beau in exces. Nu lasa stresul sa ii acapareze si au grija la ceea ce gandesc. Cu alte cuvinte, au grija de ei din toate punctele de vedere. Tocmai de aceea acesti oameni au cazuri putine de cancer, infarct, diabet, etc.

Cercetatorii au aflat mai multe despre aceste persoane, iar noi vrem sa iti prezentam cele mai noi informatii.

Cei mai longevivi oameni – unde traiesc si ce fel de viata au?

Astfel de persoane care depasesc o suta de ani, traiesc in acele Zone albastre ale lumii, care se afla in Lomo Linda (California), Nicoya (Costa Rica), Sardinia (Italia), Ikaria (Grecia) si Okinawa (Japonia). De exemplu, pe insula Okinawa exista un satuc – Ohimi, unde varsta medie este de aproape 100 de ani, conform eustiu.com.

Evident ca aceste zone ale lumii au facut studiul mai multor cercetari, iar expertii au remarcat obiceiurile acestor oameni. De exemplu cei din Okinawa, Japonia au vieti lungi si trainice datorita faptului ca au in tel in viata, o comunitate puternica si …mananca sanatos, asa cum era de asteptat!

Practic, acesti oameni urmeaza regula 80/20. La ce se refera aceasta regula? Conform cercetarilor publicate in Jurnalul American al Medicinei cei din Okinawa se ridica de la masa cand si-au potolit foamea in proportie de 80%. Cu alte cuvinte, nu mananca in exces, iar acest lucru este cunoscut inca de pe vremea lui Confucius.

De asemenea, japonezii din Okinawa au o relatie aparte cu mancarea. Practic, acestia tin cont de ceea ce mananca si vor sa aiba o alimentatie cat mai sanatoasa, care sa previna bolile. Vad mancarea ca pe un medicament, asa ca nu consuma produse fast-food, semipreparate etc.

Asa ca regula 80/20 poate fi vitala pentru o sanatate de fier. Specialistii ne avertizeaza sa mancam incet si sa nu uitam ca creierul nostru va prelua si transmite starea de satietate de abia peste 20 de minute dupa ce am incheiat procesul de a manca.

Oamenii longevivi si sanatosi – iata ce mananca grecii

O sa incepem cu grecii din regiunea insulelor Creta si Ikaria, unii dintre cei mai sanatosi oameni din lume. In anii 50′, in Creta au trait cei mai longevivi oameni din lume. In acea perioada, barbatii si femeile au trait la fel de mult, avand multi locuitori trecuti de 100 de ani.

Ei bine, ce nu se stie despre acesti oameni este ca, in realitate, acestia nu prea mananca micul dejun. Cel putin nu in varianta clasica pe care o stim noi. Acestia practica, intr-un fel, postul intermitent, mancand mai degraba la ora mesei principale.

Dar, cei care aleg sa manance ceva pana la pranz, aleg sa consume la prima masa a zilei iaurt, miere, fructe de sezon, nuci si paine…mai multe despre ce mananca grecii aici >>>

4.8/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *