Studiu: cum poti slabi mai repede?

Cum poti slabi mai repede, respectand cateva reguli simple si la indemana oricui? Ei bine, poti sa iei aminte la cele mai noi studii in domeniu si sa te bucuri de o dieta simpla si sanatoasa. Iar efortul pe care il vei depune nu va fi urias, in special daca iti plac fructele si legumele.

Vorbim despre faptul ca ar trebui sa mananci mai multe cruditati si alimente vegetale. Cu alte cuvinte, poti slabi mai repede daca adopti un stil de viata vegetarian, observa expertii in dieta din America.

Studiul a facut obiectul revistei americane „Obesity Science & Practice”, iar expertii au analizat nu mai putin de 245 de persoane, care aveau probleme cu greutatea.

Cum a decurs studiul si la ce concluzie au ajuns expertii americani? Despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza.

Studiu: cum poti slabi mai repede si eficient?

Asadar, participantii au fost impartiti in doua grupuri: cei care si-au pastrat obiceiurile alimentare si cei care au urmat o dieta vegetariana, pret de 16 saptamani. La sfarsitul studiului, cercetatorii au concluzionat ca cei care au urmat regimul vegan au slabit considerabil. Practic, o dieta obisnuita, bazata pe carne si lactate este mai putin eficienta atunci cand vine vorba despre slabit. Chiar si dietele drastice de slabire bazate pe carne nu se pot apropia de succesul celor vegetariene.

Cei care au mancat vegetal au slabit cu 80% mai mult, in aceleasi conditii, observa specialistii. Acestia au mai observat si ca micsorand consumul de carne cu doar 25%, tot se vor obtine rezultate fantastice. La fel si in cazul lactatelor si al oualor.

„Carnea si mancarurile prajite sunt periculoase pentru sanatate, iar atunci cand vine vorba despre dieta de slabire, ar trebui complet evitate. Ce care au slabit mancau alimente cu continut scazut de grasimi si au evitat prajelile, pe langa faptul ca au mancat vegetarian”, explica Stephanie Wells, conducatorul studiului.

Cum poti slabi mai repede, daca mananci vegetarian?

Wells a mai explicat ca, datorita continutului scazut de calorii, in cazul fructelor si legumelor, este o idee buna sa se consume: cruditati, fructe, fasole, linte, naut si cereale integrale, toate fiind surse excelente de energie.

Studiul a mai aratat ca majoritatea celor care au participat la studiu au slabit in zona abdominala, ceea ce nu poate fi decat un succes, avand in vedere ca in acea zona se depune de regula, grasime viscerala.

Dieta mediteraneana – de ce ai alege acest mod de viata?

Pentru ca cercetatorii au ajuns la concluzia ca nu este doar un regim sanatos de viata, ci mult mai mult de atat. Are capacitatea de a sustine chiar si procesele care au loc la nivel de ADN. Asa ca celulele vor fi influentate in mod pozitiv, iar efectele anti-imbatranire ale acestei diete vor fi „memorate”.

Dieta mediteraneana incurajeaza consumul de fructe (portocale, piersici, struguri), rosii, cereale integrale, ulei de masline, peste…mai multe despre dieta mediteraneana aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *