Dieta fara cina – functioneaza perfect, cu cateva conditii!

Despre dieta fara cina sau sa nu mananci seara cu siguranta ai mai auzit vorbindu-se. Dar astazi avem de oferit cateva sfaturi suplimentare, pentru a sti exact ce ai de facut.

Anularea cinei, asa cum mai este cunoscuta dieta fara cina, presupune – in mod evident – renuntarea la aceasta masa a serii. De fapt, asa cum veti vedea, vorbim despre o versiune a postului intermitent. Pentru ca vei manca in prima parte a zilei, asa cum probabil te asteptai.

Cu alte cuvinte, vei putea manca in timpul unui interval de 8 ore, iar in restul de 16 ore vei posti, adica vei tine postul intermitent. Desigur ca NU vei face excese in acele ore in care mananci, incercand sa „recuperezi” ce ai pierdut.

Fii cumpatata si poti slabi kilograme bune in acest mod, in special ca postitul este un obicei foarte sanatos, asa cum poate ai mai auzit de la stramosii nostri.

Dieta fara cina sau anularea cinei – ce trebuie sa stii?

In aceasta dieta, ultima masa pe care o vei servi va fi la ora 5 (adica 17). Poti sa mai iei o gustare, adica cateva migdale sau capsune, zmeura, etc inainte cu 4 ore de culcare. Este important ca digestia sa se fi incheiat in momentul in care ne pregatim sa dormim.

Poti sa consumi apa, ceaiuri neindulcite si chiar un pahar de lapte vegetal, in timpul serii. Important este sa te hidratezi si sa eviti zaharul. Inventatorul acestei diete fara cina este nutritionistul de origine germana Dieter Grabbe, care a scris mai multe carti legate de acest subiect. Este indicat sa tii acest regim pret de 2 saptamani, iar apoi sa revii la un mod de viata obisnuit.

Dupa aceea poti relua procesul, in special daca vrei sa continui sa slabesti sanatos. Desigur ca poti tine dieta fara cina mai mult timp, daca sanatatea iti permite si simti ca nu ai neglijat nutritia, in acest interval.

Daca stii ca ai probleme de sanatate, cel mai bine ar fi sa discuti cu un medic inainte de a incerca anularea cinei sau dieta fara cina.

Dieta fara cina sau anularea cinei – beneficii?

Sunt nenumarate, avand in vedere nu doar ca slabesti, dar vei avea o putere mai mare de concentrare, tensiunea arteriala se va normaliza, la fel si colesterolul si glicemia. De asemenea, previi boli precum Alzheimer, cancer sau diabet.

Nu uita ca atunci cand urmezi o astfel de dieta sa mananci cat mai sanatos in acel interval de 8 ore cand poti lua masa de mai multe ori. Chiar daca se zice ca poti manca orice, mai bine evita acest lucru. Consuma fructe si legume proaspete, leguminoase, salate, mai putine lactate, carne si oua. Vei observa ca te vei simti mai bine daca vei exclude mancarea nesanatoasa, mai mult ca sigur.

O masa ar putea fi formata din somon la gratar, sparanghel, salata verde si o felie de paine integrala. Pastele integrale cu legume, orezul cu fructe de mare si bolurile cu fructe sunt alte variante minunate. Nu uita sa consumi ulei de masline, branza feta, rosii cherry, castraveti, nuci, seminte, tofu.

Postul negru de o zi – esti gata sa te purifici?

Koda Mitsuo, un specialist in nutritie de origine japoneza, a ajuns la concluzia ca acest post negru de o zi poate fi o adevarata binecuvantare. Specialistul a remarcat ca organismul nostru se comporta foarte bine atunci cand nu primeste mancare pentru o perioada de timp. Asa ca o zi poate fi un inceput minunat pentru cei care vor sa incerce o purificare rapida si super eficienta.

Koda Mitsuo a observat ca cei care practica postul negru de o zi incep sa fie mai energici in timp. Au mai multa pofta de viata si se simt mai optimisti. De asemenea, bolile cronice pot fi prevenite in acest mod, iar infometarea ajuta si la regenerarea celulara…mai multe despre postul negru de o zi >>>

4.89/5 (9)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *