Hormonii si cresterea in greutate

Hormonii si cresterea in greutate sunt in stransa legatura. Probabil ca ai mai auzit acest aspect, asa ca dorim sa abordam subiectul in cadrul articolului de astazi.

Cu alte cuvinte, daca hormonii din corp se afla in dezechilibru, s-ar putea sa fie afectata si greutatea, in timp. Desi exista si oameni care slabesc din cauza acestui motiv, cei mai multi iau in greutate.

Ei bine, este momentul sa descoperim mai multe detalii despre hormoni si cresterea in greutate, pentru a intelege exact ce se petrece. Pentru a avea un trup armonios, este necesar sa facem mai multe decat credeam in trecut. Este nevoie de disciplina, echilibru si o dieta sanatoasa.

Hormonii si cresterea in greutate – ce trebuie sa stii

Atat barbatii cat si femeile au o serie de hormoni care sunt implicati in pierderea sau cresterea in greutate. Atunci cand sunt in dezechilibru, urmatorii hormoni pot produce reale probleme de sanatate:

  • estrogen
  • cortizol
  • progesteron
  • testosteron
  • hormonii de crestere si cei care se afla in procesele tiroidei
  • aldosteron

Din fericire, exista metode prin care putem echilibra luarea in greutate. De exemplu, putem consuma peste cu Omega 3 (somon, ton). De asemenea, este important sa introducem in dieta fier, probiotice si calciu, in acest mod organismului ii va fi mai usor sa arda grasimile.

Hormonii si cresterea in greutate – metabolismul joaca un rol cheie

S-ar putea sa remarci ca odata cu trecere anilor, greutatea incepe sa oscileze. Metabolismul incetineste, iar kilogramele in plus se „instaleaza”. Inca un motiv in plus pentru a echilibra hormonii din corp. Nu uita sa mergi periodic la medic pentru analize, doar in acest mod poti sti ce se petrece in organism.

Alege mancaruri sarace in grasimi si zahar, fa miscare si alege un sport care iti face placere. In acest mod nu va fi o corvoada sa practici exercitii fizice.

Odihneste-te suficient. Stim ca poate suna superficial, dar chiar este unul dintre cei mai importanti factori. Atunci cand vorbim despre echilibru, somnul ar trebui sa ocupe un loc fruntas in viata noastra. Ne poate ajuta sa avem o viata mai sanatoasa si un trup armonios. Asa ca dormi in fiecare noapte 7-8 ore si incearca sa mergi la culcare la aceeasi ora.

Sistemul hormonal raspunde stimulilor, asa ca stresul ii poate declansa sa actioneze intr-un mod necorespunzator. Fa-ti timp sa te relaxezi in fiecare zi. Stresul va genera o productie mult prea mare de cortizol, ceea ce poate duce la un dezechilibru hormonal general. Incearca sa faci yoga, meditatie, pilates sau orice alta activitate care te relaxeaza si te tine departe de situatiile stresante.

Hormoni care te ingrasa – despre ce este vorba:

  1. Estrogenul. Acest hormon sexual feminin nu controleaza doar ciclul menstrual, ci influenteaza si aspectul tau, mentalul si chiar somnul. Daca acest hormon lipseste sau este in cantitati reduse poti avea stari de nervozitate, schimbari de comportament, bufeuri si…grasime in jurul taliei.
  2. Hormonul tiroidei. Glanda tiroida secreta, in mod normal, tiroxina si triiodotironina pentru a mentine o temperatura optima a corpului, un metabolism bun si un creier si o digestie sanatoasa. Daca aceasta glanda nu mai functioneaza cum trebuie, multe procese vor fi date peste cap…mai multe despre hormoni care ingrasa >>>
4.86/5 (7)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *