De ce sa te bucuri de viata! Iata ce ne invata Svetlana Kazina

Poate si tu te-ai intrebat de ce este asa de important sa te bucuri de viata, iar astazi iti vom prezenta parerea Svetlanei Kazina, o rusoaica care a invatat sa traiasca la maxim.

Povestea ei incepe cu vreo 2 decenii in urma, cand rusoaica a hotarat sa se retraga din viata cotidiana pentru a trai in munti. Si nu a stat prea mult pe ganduri pana sa ia o decizie. Si-a urmat visul si poate explica oricand de ce sa te bucuri de viata este cel mai important lucru al existentei noastre.

Traieste in satul Uznezya din Rusia si nu beneficiaza de apa curenta, caldura sau…toaleta in casa! Cu toate acestea, se declara multumita de modul in care a decurs viata ei. Si nici nu este de mirare, radiaza de fericire si ne pune pe toti pe ganduri. Oare chiar avem nevoie de toate lucrurile materiale care ne inconjoara? Goana dupa bani este oare necesara?

Haideti sa aflam ce ne-a impartasit Svetlana si cum ar trebui sa fie viata in viziunei ei.

De ce sa te bucuri de viata – sfaturi de la Svetlana Kazina

Svetlana traieste in munti, impreuna cu familia, iar in prezent se ocupa de fotografie, o veche pasiune a femeii. Intervievata de cei de la DailyMail, aceasta a acceptat sa ofere cateva sfaturi despre viata. Ne-a explicat ce inseamna sa fii fericit si de ce oamenii traiesc in conditii grele, in zilele noastre.

De ce sa te bucuri de viata – consecinte si urmari:

1. Bolile apar din cauza mancarurilor pe baza de chimicale pe care le ingeram zilnic. Cine traieste la sat are acces la o mancare sanatoasa si curata. Ca sa nu mai spunem ca acestia se bucura mai mult de fiecare zi, fara stres.

2. Omul trebuie sa traiasca in armonie cu natura. Cum altfel?! Se intreaba rusoaica in varsta de 49 de ani. De aici apar o serie de probleme, exploatam natura si oamenii, iar apoi ne miram ca nu ne merge bine…Nu trebuie sa mancam exclusiv fructe si legume: „Am ingropat prieteni dragi care erau foarte sanatosi si mancau doar ce trebuie. Si cu toate astea, au murit de cancer si alte boli cronice. De ce? Pentru ca nu se iubeau si nu erau impacati cu ei insisi. Boala este in minte, nu in corp. De aici pleaca problema. Uita de interdictii si bucura-te de tot ce este in jur. Iar sanatatea ta va fi perfecta. Fa ce iti place si mananca incet, bucurandu-te de hrana. Traieste plenar momentul prezent. Practica yoga, meditatia sau orice alta practica spirituala. De ce sa te bucuri de viata? Pentru ca este singurul mod de a ramane sanatos si impacat cu tine.”

De ce sa te bucuri de viata si cum sa faci totul din inima

3. Fa totul cu placere. „Lasa la o parte mustrarile de constiinta. Daca vrei sa bei un pahar cu vin sau sa fumezi o tigara, fa-o din inima si lasa de-o parte sentimentul de culpa. Da-ti voie sa te bucuri de viata mai mult ca oricand si vei vedea ca nu vei mai avea niciun fel de problema.”

4. Renunta la activitatile care nu iti plac. Da, ne referim aici si la jobul pe care-l detesti, chiar nu merita sa iti petreci viata intr-un loc pe care-l detesti. Stai linistita ca poti gasi si locuri de munca sau activitati mai bune. Trebuie doar sa ai incredere si sa cauti. Din pacate, multe persoane intra in zona de confort si uita cat de importanta e bunastarea.

5. Fii tu insati. Nu te mai lua dupa moda si alte influente, de exemplu. Ce ar fi sa porti exact acele haine pe care le adori, indiferent de anul in care ne aflam? Lasa curentele din moda si bucura-te de hainele care te fac fericita.

6. Mai tii minte ce visai sa devii in copilarie? Fii acel om si lasa la o parte altceva. Apuca-te de cantat, pictura sau orice alte activitati care ii fac placere sufletului tau. Calatoreste mai des, mergi la munte sau la mare si nu uita ca tine de tine sa fii fericita. De ce sa te bucuri de viata? Pentru ca este cel mai important lucru.

7. Este mai important sa fii fericit decat sanatos. Pentru ca doar in acest fel vei fi mentine o stare de sanatate optima. Pare paradoxal, nu-i asa? Ei bine, sa stii ca este cat se poate de adevarat.

 

De ce sa te bucuri de viata – pentru ca merita traita!

Sub aceasta deviza inchide Svetlana interviul, care nu uita sa ne reaminteasca faptul ca sensul vietii este sa facem lucruri care ne plac si ii ajuta pe cei din jur.

Nu trebuie sa ne retragem toti in munti pentru a avea o viata mai fericita, dar cu siguranta ar fi indicat sa ne bucuram mai mult de natura. Svetlana Kazina face acest lucru de peste 20 de ani si este mai fericita ca oricand.

Exista din ce in ce mai multi oameni ca ea, care evadeaza din lumea moderna, satui de o viata petrecuta intre 4 pereti, muncind din greu pentru a mentine niste standarde normale. Ai curaj si incepe sa traiesti din plin viata pe care ti-o doresti!

 

5/5 (7)

Va rugam sa evaluati acest articol

Un comentariu la „De ce sa te bucuri de viata! Iata ce ne invata Svetlana Kazina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *