Cea mai buna reteta de zmeurata

Daca si tu esti un fan al zmeurei poate nu ar fi rau sa „condimentezi” putin situatia si sa prepari o reteta de zmeurata delicioasa, care te va incanta in zilele calduroase de vara.

Adica poti sa faci un cocktail de casa, cu care sa iti intampini prietenele. Si unde mai pui ca este facuta in casa?!

Pe langa asta, zmeura este o adevarata minune, printre fructe. Este demn de precizat ca 100 de grame de zmeura au sub 50 de calorii, fiind mai mult decat eficienta in curele de slabire. Contine fibre din abundenta, dar si proteine, antioxidanti ( de 50 de ori mai mult decat capsunele!). Mai contine vitamina C, cupru, magneziu si calciu. Nu suna rau, nu-i asa?

…citeste aici mai multe despre zmeura >>>

Revenind la reteta de zmeurata, voiam sa iti precizam inca de la inceput ca nu este acel gen de bautura care are la baza…traditionala tuica. Nicidecum, cel mai bine este sa folosesti alcool pur daca vrei sa te bucuri de aroma unica a acestui fruct de sezon.

Reteta de zmeurata facuta in casa:

Ingrediente

– 3,5 kilograme de zmeura proaspata, de la piata ( sau de la tara!)
– 3 litri de alcool dublu rafinat
– 1,5 kilograme zahar brun

Este de prisos sa iti mai spunem de ce am optat pentru zaharul brun. Pentru ca la sanatateafemeilor.ro tinem cel mai mult la…sanatate si silueta! Asa ca inlocuieste zaharul alb cu cel brun, bautura va capata si o aroma aparte, mai savuroasa.

Reteta de zmeurata – mod de preparare

 

Vei spala foarte bine zmeura si o vei lasa sa se scurga de apa, intr-o sita. Dupa aceea, o vei pune intr-un borcan mare peste care vei adauga zaharul brun. Vei pune un tifon deasupra borcanului si lasa-l pentru 7 zile, undeva la temperatura camerei.

Urmatorul pas este sa adaugi alcool in recipientul unde este zmeura si sa il pui intr-un loc ferit, mai intunecos, pentru 2 luni. Sa nu sari peste prima parte a procesului, este important ca zmeura sa lase zeama inainte.

Reteta de zmeurata – nu folosi un recipient din plastic!

Chiar daca esti tentata, uita de aceste ganduri. In afara de faptul ca nu este sanatos, plasticul va afecta calitatea bauturii tale, asa ca nu risca nimic.

Nu uita sa consumi zmeura cat mai des, in special cat este in sezon, merita din plin. Daca vrei sa fii mai in forma, iti recomandam si dieta cu zmeura, nu vei regreta!

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *